avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Lipsa semnaturii agentului constatator de pe procesul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Lipsa semnaturii agentului constatator de pe procesul verbal de contraventie

In cazul cand lipseste semnatura agentului constatator de pe Procesul verbal de constatare a contraventiei conform art.17 din O.G. nr.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor (exista doar stampila), dar pe PV de comunicare exista si stampila si semnatura agentului si a martorului. In acest caz PVCC. e nul?
Ce inseamna; Nulitatea se constata si din oficiu? Mentionata in continuarea art.17.
Nu necesita proces judecatoresc?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:51, 6 Iulie 2011
Adresati-va cu plangere impotriva acestui p.v. la judecatoria in circumscriptia careia s-a constatat presupusa contraventie.Solicitati anularea pv si exonerarea dvs.de la plata amenzii,deoarece agentul constatator nu a semnat pv .

og 2/2001
Art. 19. - (1) Procesul-verbal se semnează pe fiecare pagină de agentul constatator şi de contravenient. În cazul în care contravenientul nu se află de faţă, refuză sau nu poate să semneze, agentul constatator va face menţiune despre aceste împrejurări, care trebuie să fie confirmate de cel puţin un martor. În acest caz procesul-verbal va cuprinde şi datele personale din actul de identitate al martorului şi semnătura acestuia.
(2) Nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator.
(3) În lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la încheierea procesului-verbal în acest mod.


Potrivit art.17 din prezenta ordonanta,lipsa semnaturii agentului constatator atrage nulitatea pv,nulitate ce se constata din oficiu de catre instanta de judecata.


Art. 17. - Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată şi din oficiu.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
andymaurul, utilizator
Da este nul dar va trebui sa faceti plangere la judecatoria in a carei raza s-a constatat contraventia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista functia de agent constatator al contraventiei? gyoni8 gyoni8 In Romania, exista functia de Agent Constator? Am fost amendat iar in PV de constatare a contraventiei, agentul constatator a mentionat ca el are functia de ... (vezi toată discuția)
Procesul verbal TurcuOvi TurcuOvi In ce conditii se declara un proces verbal ca fiind nul? (vezi toată discuția)
La contraventii se poate invoca nulitatea absoluta ? de exemplu, ... Ionescu15 Ionescu15 La contraventii se poate invoca nulitatea absoluta ? De exemplu, un proces verbal de contraventie intocmit aiurea,fara probe (martori sau suport tehnic), ... (vezi toată discuția)