avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPT LA MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPT LA MOSTENIRE

In anul 1983 mama mea a decedat. Tatal a ramas cu o casa paarinteasca la tara su cu apartamentul din oras. dupa 3 ani tata s-a recasatorit, dupa 1990 a cumparat apartamentul din oras, intre timp au renovat casa de la tara (fara ca aceasta femeie sa contribuie in vreun fel), insa ca sa nu fie discutii a lasat o procura de vanzare a casei ca ea sa poata fi vanduta mie copilului, ea nu avand nici un fel de pretentie decat asupra apartamentului, pe care intre timp si tatal meu i-a vandut jumatatea lui. Mentionezca si la aceasta data ei sunt casatoriti. Casa este vanduta mie si in contract este stipulata si clauza de intretinere. Aceasta femeie poate sa aiba vreun drept dupa moartea tatalui meu?!!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 18:08, 3 August 2010
Are drept asupra apartamentului,pt.ca in momentul in care tatal l-a cumparat era casatorita cu ea,deci este considerat bun comun.In ceea ce priveste casa,clauza de intretinere se refera doar la tata sau si la ea?
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
andymaurul, utilizator
poate avea ca sotie supravietuitoare o cota din apartament.casa pe care o detineti prin contract de vanzare-cumparare va apartine exclusiv.
Casa de la tara e vanduta dvs. De aceasta nu se mai atinge nimeni ( eventual poate intretinutul sa solicite instantei rezilierea daca nu va indepliniti obligatia din contract).

Apartamentul e vandut ei.

Practic tatal dvs. nu mai are nimic, deci nu mai aveti ce mosteni, nici dvs. nici sotia supravietuitoare ( in caz ca decedeaza el primul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa decesul tatalui Pettria Pettria Buna ziua, Tata s-a recasatorit in anul 2002,dupa divortul de mama mea naturala. Tata decedeaza in anul 2015,iar patrimoniul ramas este ... (vezi toată discuția)
Testament sau donație? Adelina.M.H. Adelina.M.H. Testament sau donație Tatăl este recăsătorit. Înainte de recăsătorie detinea un apartament. Suntem doua surori și vrea să ne lase apartamentul după ... (vezi toată discuția)
Casa vanduta de sot, sotiei cu clauza de abitatie viagera dodorel62 dodorel62 Prietenul meu este casatorit legitim cu sotia si i a vandut acesteia casa . Buna seara , Prietenul meu fiind casatorit legitim cu sotia lui , de comun ... (vezi toată discuția)