avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schimbare destinatie locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schimbare destinatie locuinta

Am o locuinta obtinuta din fondul locativ de stat si urmeaza sa ma casatoresc. Viitoarea mea sotie detine in proprietate un apartament care, la aceasta data, are schimbata destinatia din locuinta in sediu pentru firma.Intrebarea mea este: daca dupa ce ma casatoresc pierd dreptul de a avea o locuinta din fondul locativ de stat sau beneficiez in continuare avand in vedere faptul ca viitoarea sotie nu detine in proprietate o locuinta ci un sediu de firma( spatiu comercial)?Daca ma puteti ajuta Va multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 22:37, 3 August 2010
Daca e sediu de firma, este in patrimoniul firmei, deci proprietarul nu este viitoarea sotie. Adica, nu aveti niciunul proprietate personala ca sa pierdeti locuinta dv. Teoretic. Practic, mi se pare cam egoist.
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
elena138, utilizator
Acea locuinta poate fi sediul unei persoane juridice si fara sa fie trecut in patrimoniul acesteia, avand la baza, spre exemplu, un contract de comodat sau de inchiriere. In acest caz, bunul n-a iesit din patrimoniul persoanei fizice.
nu pierdeti dreptul de a locui in locuinta detinuta din fondul locativ de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensatie chirie vio_sport vio_sport Viitoarea sotie detine, la aceasta data un apartament care are schimbata destinatia din locuinta in spatiu de firma( este inchiriat cu contract de comodat ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie spatiu adi_r adi_r Buna ziua! Doresc sa obtin o lamurire privind modul in care schimbarea destinatiei unui spatiu, mai precis a unui apartament, din spatiu de locuit in sediu de ... (vezi toată discuția)
Compensatie chirie danmihai13 danmihai13 Buna seara,puteti sa imi spuneti daca am dreptul sa beneficiez de compensatia chiriei daca m-am mutat definitiv dintr-o garnizoana in alta,de la cluj la ... (vezi toată discuția)