avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA taxare inversa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

taxare inversa

Buna dimineata,imi poate spune si mie cineva o definitie concreta la taxarea inversa si ce sa intampla de fapt knd inreg o factura cu taxare inversa?
Cel mai recent răspuns: ContSters109653 , utilizator 08:10, 4 August 2010
Aplicarea masurilor de simplificare prin utilizarea formulei contabile 4426 = 4427 este reglementata si prin H.G. nr. 1861 din 21 decembrie 2006 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/2004, alin. (5), (6) si (7) prin care se fac urmatoarele precizari:

*
inregistrarea contabila 4426 = 4427 la cumparator este denumita autolichidarea T.V.A. deoarece colectarea T.V.A. la nivelul taxei deductibile este asimilata cu plata taxei catre furnizor;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca e in reorganizare se factureaza fara tva? OANA GORAN OANA GORAN am primit o instiintare de la o sc ca se afla in reorganizare si ca trebuie sa le facturez fara tva ? dc?:stunned: stie cineva unde scrie treaba asta? ... (vezi toată discuția)
Tva sfarghiuelena sfarghiuelena Va rog sa-mi spuneti ce se trece la rubrica TVA, incepand cu ianuarie 2013,in cazul livrarii de mat.lemnos(taxare inversa)?Precizez ca sunt furnizor de mat. ... (vezi toată discuția)
Taxarea inversa la tva carmen72 carmen72 Va rog sa ma ajutati?? Ce inseamna taxarea inversa??? cine plateste tva-ul de fapt??? am inteles ca furnizorul scrie taxare inversa pe factura, beneficiarul ... (vezi toată discuția)