avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Intrebare: de ce prejudiciul constatat nu a fost ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Intrebare: de ce prejudiciul constatat nu a fost inregistrat in documentele contabile?

Buna ziua,
intr-o experiza contabila reiese ca prejudiciul nu a fost inregistrat in actele contabile, puteti sa-mi spuneti care ar fi motivele neinregistrarii prejudiciului, atata timp cat s-a facut o reclamatie de furt?
Este posibil asa ceva, tinand cont ca a trecut aproape un an de la data depunerii reclamatiei, nu trebuia inregistrat acel prejudiciu?
Cel mai recent răspuns: m.belu , utilizator 23:46, 9 August 2010
ce sa va zic? intrebarea dvs e retorica presupun ca nu avem cum sa stim ce a fost in capul contabilei sau al administratorului firmei
ok, dar au voie sa faca asa ceva?
Trebuie mentionata orice situatie. Dar prejudiciul de care vorbiti a fost stabilit pe cale legala? S-a facut o cercetare, s-a luat vreo masura legala?
Exista un proces penal, s-a dispus o expertiza contabila si s-a stabilit ca prejudiciul exista.Acesta n este trecut in actele contabile.De ce?
bitu a scris:

intr-o experiza contabila reiese ca prejudiciul nu a fost inregistrat in actele contabile, puteti sa-mi spuneti care ar fi motivele neinregistrarii prejudiciului, atata timp cat s-a facut o reclamatie de furt?
Este posibil asa ceva, tinand cont ca a trecut aproape un an de la data depunerii reclamatiei, nu trebuia inregistrat acel prejudiciu?

In evidentele contabile totul se inregistreaza pe baza unor documente justificative.
Reclamatia de furt, dosarul penal in curs de instrumentare, nu se incadreaza in categoria mentionata!
Mi se pare normal ca acel prejudiciu sa se inregistreze in actele contabile la momentul in care va exista o hotarare definitiva si irevocabila in care se face referire la cuantumul prejudiciului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati dupa plata prejudiciului. costescu_paul costescu_paul Buna ziua. In 2012 mi s-a calculat de catre finante (fara un control de fond) un prejudiciu provenit de la inregistrarea in contabilitate a unor lucrari ... (vezi toată discuția)
Solicitarea de expertiză contabilă în cercetarea penală viktorV viktorV 1. Pot cere parchetului care cercetează plângerea mea penală, efectuarea de experiză contabilă în dosar ? 2. Pot propune parchetului, expertul ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri sub semnatura privata si evaziune fiscala Mihaela Hornea Mihaela Hornea La 12.06.2007 DGFP sesizeaza organele de cercetare penala ca, urmare unei verificari efectuate la soc.D SRL(formata din doi asociati, amandoi administratori ... (vezi toată discuția)