avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diminuare indemnizatie concediu odihna cu 25%?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diminuare indemnizatie concediu odihna cu 25%?

Daca prima zi de concediu de odihna este 28 iunie 2010, ultima zi 30 iulie, respectiv 25 de zile CO de efectuat pentru care am primit indemnizatia de concediu pe 23 iunie(1115 lei si salar iunie 960 lei pentru 19 zile lucratoare), este corect ca acum in august sa returnez societatii o parte din bani(140 lei, pe motiv ca s-a diminuat salariul pe luna iulie cu 25%?!? si ca am primit un avans mai mare..)-drept venituri necuvenite-care presupun ca reprezinta o diminuare retroactiva a indemnizatiei CO pe luna iulie, atita timp cit Legea 118/2010 cf art 4 prevede ca aceasta produce efecte juridice din momentul intrarii in vigoare, adica din data de 3 august 2010? Retribuire lunile martie, april, mai : salar tarifar : 960; salar baza+30% sporuri: 1508, salar brut: 1508, salar net 1112(dupa reducere, salar august va fi 860 lei net)
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 08:46, 4 August 2010
Nu este corect pentru ca:

Art. 145. [cuantumul şi plata indemnizaţiei de concediu]
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.


si pentru ca in data de 23 iunie, data la care trebuia sa incasati indemnizatia de concediu nu existau diminuari!
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul zile concediu de odihna ginutz_a ginutz_a Buna ziua, cine poate sa-mi zica si mie, cum se calculeaza zilele de concediu aferente anului 2010, pentru o persoana care intra in preaviz de 30 zile ... (vezi toată discuția)
Reducere 25% la indemnizatie concediu de odihna pe lunile iulie si august 2010? MOSOR MOSOR [b] Cum procedam cand nu se aplica art.145 din Codul Muncii ? Cine ne apara drepturile ?... S-a abrogat cumva art.145 si nu stim noi ? X-( :training: Consider ... (vezi toată discuția)
Reducere 25% la indemnizatie concediu de odihna pe lunile iulie si august 2010? MOSOR MOSOR :help::ban: Indemnizatiile pentru concediu de odihna pe lunile iulie si august 2010 la personalul din invatamant (si la toti bugetarii) se reduc cu 25%, cum ... (vezi toată discuția)