cand pentru o paguba de 9000 ron…
Paguba initiala pentru care inculpatul era obligat la despagubiri era de 9000 ron, insa dna judecator (sect 6) cand a dat sentinta a omis sa se uite mai bine in dosar si sa vada ca una din partile vatamate, nedepunand nici un inscris care sa aibe legatura cu inculpatul, NU SE CONSTITUIA PARTE CIVILA..sentinta modificata de tribunal, pe buna dreptate..deci..suma finala, in urma apelului, a ramas de 7800 ron!
@
Arama a scris:
o pedeapsa de 4 ani, cu executare, pentru un presupus prejudiciu de 7800 ron…
cand esti acuzat de inselaciune fara sa iti fie dovedita intentia?
(sublinierile imi apartin)
Din ultima fraza reiese ca fapta exista dar ca ar fi fost… neintentionata – adica, din culpa [?!?]
FAPTA= INTENTIE? eu cred ca nu.. A FOST O PREZENTA LA O ADRESA..IAR DE AICI DNII PROCURORI I-AU PUS IN carca si alte fapte cu continut asemanator ca mod de operare!
@
Arama a mai scris:
ca nu ai stiut ca fapta insemna incelaciune si ca persoana care l-a trimis la adresa respectiva pentru a insela nu a fost descoperita in ancheta?
Ce fapta a fost… trimis sa comita de nu si-a dat seama ca este inselaciune? Si, in ce sens nu a fost “descoperita” persoana care l-a trimis? Nu a fost gasita de politai sau… inculpatul nu o… cunostea? Ultima varianta ar fi cam greu de crezut…
Fapta era munca fara forme legale. cand a ajuns la adresa omul a chemat politia iar persoana care l-a trimis, in calitatea de asa zis angajat al acelei societati a disparut..nu a fost gasit de anchetatori pentru nu au dorit, iar omul a ramas ca prostul cu fapta si cu vinovatia, neputandu-si argumenta prezenta in lipsa acelei persoane..de "negasit". pentru ca inculpatul nu ii cunoastea normal, adresa din buletin..
@
Arama a scris:
acele parti vatamate/civile nu a depus nici un inscris care sa dovedeasca posesia bunului pentru care inculptaul este obligat sa ii despagubeasca
Coroborand afirmatia dv de mai sus cu aceasta se ajunge la concluzia ca bunul in cauza a cam… fost in posesia persoanelor vatamate…
Asadar, nu chiar toate probele au fost “fabricate”…
Cum, prin simpla constituire ca parte vatamata se face si dovada? prin ce? daca nu au depus documentul posesiei?factura? suma despagubirii de unde rezulta daca nu prezinta nici un document?
Singura solutie pare a fi CEDO… Dar nu ati raspuns intrebarilor consultantilor: ati epuizat in RO toate caile de atac (nu revizuirea ci… apelul, recursul)?
am epuizat caile: apel, recurs si acum pentru celelalte ne trebuiesc probe noi!