avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contract de mandat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contract de mandat

daca sunt in somaj si inchei un contract de mandat cu o firma , MAI PRIMESC SOMAJ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:44, 4 August 2010
1. Din Legea 76/2002:
Art. 44. - Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data încadrării în muncă, conform legii, pentru o perioadă mai mare de 12 luni;
b) la data când realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
c) la 90 de zile de la data emiterii autorizaţiei de funcţionare pentru a desfăşura activităţi independente sau a certificatului de înmatriculare, conform legii, dacă realizează venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
...
2. Valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare, este de 500 lei.
3. Contractul de mandat inseamna o activitate autorizata.
4. Dar, atentie, stiti ca s-a modificat legislatia si s-ar putea ca si contractul de mandat sa fie supus contributiei la pensie, sanatae si somaj,asa ca mai bine intrebati la AJOFM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj si mandat adya adya Buna ziua! De 1 luna sunt inscrisa la somaj si primesc ajutor de somaj. As dori sa stiu daca pot avea in acelasi timp si un contract de mandat de la Asociatia ... (vezi toată discuția)
Implicatii infiintare srl in timpul somajului dorynac dorynac La momentul acesta sunt somer si as dori sa-mi infiintez o societate cu raspundere limitata. Dupa infiintare trebuie sa declar la AJOFM statutul meu actual, si ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborator- somaj kinga79 kinga79 Buna, sunt somera, pot sa inchei un contract de colaborator fara sa pierd indemnizatia? O alta intrebarea: acest contract de colaborator, va fi considerat ... (vezi toată discuția)