avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajare dupa somaj (angajator)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajare dupa somaj (angajator)

am o nelamurire, in situatia in care am trimis in somaj un angajat si acum vreau sa fac o noua angajare, dupa cat timp pot face din nou angajari? dupa 6 luni sau 1 an? pot face angajare fara sa trimit adresa fostei angajate ?
mentionez ca nu mai vreau sa-i reactivez contractul fostei angajate!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:06, 4 August 2010
din ce stiu eu ,1 an nu ai voie sa angajezi , doar sa reangajezi pe cei concediati
1. Daca incetarea CIM al salariatului respectiv se datoreaza unei concedieri colective, numai atunci sunteti obligata ca, daca in timp de 9 luni de la concediere vreti sa faceti angajari pe acel post, mai intai sa anuntati salariatul respectiv. Daca acesta nu vrea sa vina atunci angajati pe altcineva.
2. Daca concedierea a fost individuala atunci nu mai aveti nici o obligatie legala fata de salariat. Puteti sa reinfiintati postul si sa angatai pe el pe oricine doriti. Dar in practica se asteapta minim o luna de la concediere deoarece acesta este termenul in care fostul angajat poate contesta decizia de concediere la Tribunal. Si poate invoca motivul ca desfiintarea postului a fost neserioasa si nereala.
3. Daca faceti angajari pe alte posturi, le puteti face oricand.
Ultima modificare: Miercuri, 4 August 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere pe motiv ''desfiintare post'' mnd mnd Buna ziua, Ce prejudicii isi aduce angajatorul daca face mai multe concedieri pe motiv desfiintare post, unele dintre ele fiind consecutive? Intrebarea mea de ... (vezi toată discuția)
Cand pot face angajari cflori2002 cflori2002 buna ziua, daca am facut disponibilizari, nu concedieri colective, mai pot face angajari pe posturile disponibilizate ? dar pe alte posturi ? sau trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Reinfiintare posturi desfiintate petje petje La ce interval de timp se pot reinfiinta posturile desfiintate dar prin concediere colectiva? (vezi toată discuția)