avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cand pot face angajari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cand pot face angajari

buna ziua,
daca am facut disponibilizari, nu concedieri colective, mai pot face angajari pe posturile disponibilizate ? dar pe alte posturi ? sau trebuie sa astept 9 luni. multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 14:42, 31 August 2009
1. Cele 9 luni se refera numai la concedieri colective.
2. Daca ati facut concedieri individuale puteti reinfiinta oricand posturile si puteti face angajari.
3. Daca printre cei disponibilizati ati avut salariati buni ii puteti reangaja, daca nu angajati pe altii.
4. Pe alte posturi, la fel, puteti face oricand angajari.
numai la concedierea colectiva nu se fac angajari pe posturiel desfiintate timp de 9 luni. La concedierea individuala nu este aceasta conditie
De acord cu colegii de mai sus, dar trebuie sa consultati si contractele colective de munca aplicabile: la nivel de unitate (daca exista), sau ramura(daca se aplica)
Bruta a scris:

numai la concedierea colectiva nu se fac angajari pe posturiel desfiintate timp de 9 luni. La concedierea individuala nu este aceasta conditie


oameni buni, nu asa se pune problema #-o
nu te opreste nimeni sa reinfiintezi posturile cand doresti chiar si dupa o concediere colectiva. Daca poti relua activitatea, este excelent !

Singura obligatie este ca la reiinfiinarea posturilor in primele 9 luni, este ca trebuie sa rechemi intai fostii angajati de pe acele posturi.
In conditiile in care ei nu raspuns in 10 zile invitatie tale sau refuza sa revina, poti angaja pe altcineva.
Colega @grace_r are mare dreptate! In graba raspunsului am omis un amanunt: posturile se pot reinfiinta oricand, in conditiile spuse de colega mea.

Alte discuții în legătură

Concediere individuala-angajari cflori2002 cflori2002 Buna ziua, daca s-au facut concedieri individuale la o societate, se mai pot face angajari pe posturile disponibilizate? daca nu pentru cat timp? dar pe alte ... (vezi toată discuția)
Conditii reangajare dupa o concediere colectiva stefania.ispirescu stefania.ispirescu Ma intereseaza care sunt conditiile de reangajare a unui angajat la firma de la care a fost disponibilizat prin concediere colectiva (inainte de terminarea ... (vezi toată discuția)
Concediere pe motiv ''desfiintare post'' mnd mnd Buna ziua, Ce prejudicii isi aduce angajatorul daca face mai multe concedieri pe motiv desfiintare post, unele dintre ele fiind consecutive? Intrebarea mea de ... (vezi toată discuția)