avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... incompatibilitate consilier local-sef serviciu SVSU
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

incompatibilitate consilier local-sef serviciu SVSU

seful SVSU dintr-o comuna pleaca un an in concediu fara plata. Primarul poate atribui unui consilier local acest post? Sunt consilier local si cred ca este vorba de un abuz. Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 5 August 2010
aliodor4750, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 11:21, 12 August 2010
Daca seful SVSU este angajat cu contract de munca de catre primaria respectiva si platit ca atare, nici un consilier local nu ii poate lua locul, fiind in incompatibilitate, conform legii 161/2003. Sesizarea privind starea de incompatibilitate o poate face oricine, catre secretarul unitatii administrativ-teritoriale care, dupa verificarea situatiei, il instiinteaza pe prefect. Acesta, la randul lui, va constata prin ordin incetarea mandatului consilierului in cauza.
Buna ziua !
Primarul poate angaja ( in principiu) in respectiva functie un consilier local , cu conditia ca in termen de cel mult 15 zile de la angajare sa renunte la calitatea de consilier local ( art. 91(3) din legea 161/2003 .
Am spus in principiu intrucat la aceasta data nu se pot face angajari in domeniul bugetar ....
Desigur , daca alesul local nu renunta la una din cele doua calitati , in termenul precizat , intervine situatia de incompatibilitate prevazuta de art. 88 din legea 161/2003 , caz in care trebuie sesizat secretarul comunei pt sesizare Prefect ...
Multumesc pentru raspunsuri, dar situatia e putin alambicata.Consilierul local este de un an personal contractual, la ,, gospodarire comunala'', venit prin transfer(sau dispozitie a primarului?!) de la o structura a primariei(un centru social), unde era fochist.El si primarul spun ca nu este incompatibil cu functia de sef SVSU(plecat din iunie in CFP), intrucat primarul doar i-a delegat atributiile, nu si salarizarea de sef SVSU.Acuma, ce ma sfatuiti sa fac in calitate de consilier local(de opozitie, bineinteles)?Eu cred ca acest consilier este de mai mult timp incompatibil si v-as mai intreba, cine ar fi vinovat si ce sanctiuni ar putea primi, pentru ca nu mi se pare corect sa fie incalcata legea atat de grosolan din motive politice. Va multumesc anticipat.
In conditiile date , sesizati direct Prefectura pentru a se lua masurile legale ce se impun , intrucat ne aflam evident in fata unei incompatibilitati intre cele 2 functii ocupate.
Pe linie de legalitate a actelor emise controlul este efectuat de Prefect prin aparatul de specialitate iar pe linie financiara controlul apartine Curtii de conturi care poate constata ilegalitatea si solicita recuperarea sumelor platite necuvenit ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilibate consilier local drbiaf drbiaf buna seara! va rog sa ma lamuriti daca in situatia data, si anume, un consilier llocal care este administratorul unui srl, si acest srl are contract de ... (vezi toată discuția)
Consecintele conflictului de interese, si cine il poate stopa? baza baza daca un viceprimar de primarie este in conflict de interese, cu managerul tehnic al grupului de actiune local, care ar fi consecintele si cum se poate seziza ... (vezi toată discuția)
Conflict de interese - consilier local lazap lazap Daca un consilier local are o societate comerciala la care este unic administrator,reprezinta conflict de interese daca vrea sa concesioneze un teren de la ... (vezi toată discuția)