avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte necesare acceptare succesiune mama decedata tata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte necesare acceptare succesiune mama decedata tata vitreg

ce acte sint necesare pt acceptare succesiune daca mama care a decedat avea numele dupa sot iar eu am numele tatalui natural?
Cel mai recent răspuns: miky68 , utilizator 22:10, 19 August 2010
Domnule sau doamna, pana sa batet drumnuri pe la stare civila (unde va trebui sa ajungeti oricum mai devreme sau mai tarziu ca aveti nevoie de certifcatul dv. de nastere), va spun ca acceptare mostenire pot face si eu dupa mama dv.
NU ma intreaba nimeni si nu e musai sa spun ca e mama, bunica, primarul persoana dupa care accept.
Vreau sa accept o mostenire ca vecina poate, ca exista un testament pe care sper ca-l voi gasi, e simplu.
Acceptarea de mostenire e o declaratie de genul: eu vreau sa accept mostenirea dupa X.
Pentru asta imi trebuie sa cunosc date despre X (date de identificare: data deces, CNP, nume complet, cat mai multe) dar nu imi trebuie nici certificat de deces nici nimic.
Daca eu vreau sa accept o mostenire dupa Primaru' Eugen si nu exista un om cu numele asta nu-i nimic, platesc declaratia si basta! Si daca omul ala nu exista, n-am facut rau nimanui, ca nu ma pot duce la mostenirea lui Primaru' Valentin cu declaratia aia, nu?
Am nevoie de un act de identitate al meu insa, ca sa vaza exact notarul cine face declaratia.

Declaratia de acceptare se poate face si prin acte sub semnatura privata, cereri de dezbatere mostenire, prin acte inaintate autoritatilor in care se arata ca eu sunt mostenitor etc.

Inventam, noi romanii, mereu, cate o stampila in plus pe timbru!!!
Concluzie: actul dv. de identitate si date despre decedata (fara dovezi in sensul asta).
deja sint siderat de preturi! 1 milion copia de certificat nastere ....norocul meu ca am copie xerox!
Ce copie va costa 100 de lei? Nu inteleg...

Nu mai retin taxa de eliberare nou certificat de nastere, dar nu e atat. Depinde si ce s-a intamplat cu certificatul vechi...
am cerut o copie de certificat de nastere cu motivul ca l-am pierdut si ma costa 100 lei
Esti din Romania? Eu sunt din Timisoara mi-am pierdut certificatul, am fost la primarie unde am dat o declaratie, am platit o taxa modica de elberare certificat nou, mi-a fost eliberat actul a doua zi si cam atat.Si taxa modica nu inseamna nici decum 100lei, maxim 20 dar nu cred ca a fost nici atat.

Alte discuții în legătură

Succesiune mama decedata tata vitreg miky68 miky68 mama a decedat acum 5 zile si a ramas sotul ei care este tatal vitreg pentru mine si fratele meu .Ce trebuie sa fac pentru a nu pierde dreptul de mostenitor ... (vezi toată discuția)
Moştenire tolea mioara tolea mioara Bună ziua am şi eu o intrebare de ce acte am nevoie pentru dezbatere moştenire după tatăl meu? mama doreşte să ne dea partea dînse nouă mama are 85 ... (vezi toată discuția)
Succesiune niros_e niros_e buna seara.Tatal meu a decedat cu cateva zile in urma,si in mod normal trebuie sa deschid succesiunea.Mama e decedata din 1999 ,iar eu sunt singurul lor fiu . ... (vezi toată discuția)