avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cine raspunde penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cine raspunde penal?

Buna ziua , sunt imputernicita de fiul meu sa administrez garsoniera lui in sensul , de a o inchiria , de a ma ocupa de chiriasii rau-platnici , de a formula actiuni in justitie , etc.

In cazul ca eu voi recurge la o forma mai putin legala de evacuare a actualilor chiriasi , fara stirea fiului meu , fapta mea , (viol de domiciliu) il poate afecta si pe fiul meu, mai ales ca el nici nu stie ce vreau eu sa fac?

Daca as fi acuzata de viol de domiciliu , am vreo sansa sa primesc pedeapsa cu suspendare ,mai ales ca nu am mai comis fapte penale?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: frank_kvitta , utilizator 08:42, 26 Septembrie 2010
raspunderea penala e personala.doar dvs veti suporta rigorile legii penale pt infractiunea comisa.
in general astfel de reclamatii privind violarea de domiciliu sunt insotite si de reclamatii privind sustragerea de bunuri (se declara ca i-au disparut din locuinta diferite bunuri) sau distrugere de bunuri, de multe ori numai asa ca sa fie reclamatia mai substantiala si sa sicaneze omul. Ar trebui sa va ganditi bine inainte de a actiona in vreun fel.
Sincer, evacuari din acestea cu forta prin incalcarea de drepturi deseori aduna mai multe infractiuni, asa incat sanse serioase exista si pentru condamnare cu executare...
Oricum, nu inteleg ce se pierde atat de mult cu o evacuare in instanta comparat cu timpul pierdut tot prin instanta in procese penale... :O

De regula, cand scoti oamenii afara dintr-o casa ei au acolo bunuri, bjuterii etc. si ma indoiesc de faptul ca vor sta cu totii frumos si vor face inventare, nu?
La fel, presupun ca hainele si celelalte lucruri nu vor fi impaturite cu grija, asa incat... alta posibila infractiune, alta distractie!

Mai pui vreo urmare de atac de panica si sa vedeti cat de frumos o astfel de evacuare se lasa cu daune morale, sedinte la psiholog... dupa caz si chirias!

Chiar daca in contract scrie ca aveti dreptul sa intrati in posesia imobilului, acest drept il puteti exercita in mod legal, nu habotnic!
AVLIL a scris:

Oricum, nu inteleg ce se pierde atat de mult cu o evacuare in instanta comparat cu timpul pierdut tot prin instanta in procese penale... :O

Diferenta e imensa , ca ma judec cu casa libera , pe care o pot folosi , chiar reinchiria , pe cand in varianta normala dau o groaza de bani din buzunar si cand trebuie sa recuperez de la chirias ala iti mai si rade in nas ca pauper.

Eu am luat de la administrator o dovata cum ca chiriasul s-a scos de la intretinere , asa ca eu presupun ca apartamentul e gol .....daca gasesc lucruri le fotografiez si asta este!

Oricum va multumesc pentru sfaturi , am sa ma gandesc bine .
Acum faptele sunt consumate . Fostul chirias revendica folosinta spatiului (prin ordonanta presidentiala de evacuare ce mi-a facut) in baza contracrului de inchiriere pe care l-a avut cu mine , dar eu am vandut intre timp , si din "gresala" am vandut si folosinta spatiului,nu numai posesia , catre fiul meu.

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu ContSters88252 ContSters88252 buna ziua Acum patru ani am inceput constructia unei case pe un teren proprietate particulara , imprejmuit cu gard .Anul trecut am ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma sa incadrez si eu o fapta comisa la o infractiune! Arabela_01 Arabela_01 Buna ziua, In urma cu aproximativ un an, un prieten de-al meu a avut o cearta cu mama lui si datorita acestei dispute a ales sa plece de acasa. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Violare domiciliu simonaadina23 simonaadina23 Buna seara. Ma numesc Adina si am 23 ani. Sunt intr-o situatie ingrozitoare in care nu am mai fost pana acum. Daca puteti sa ma ajutati va multumesc din tot ... (vezi toată discuția)