avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ORDONANTA DE PLATA 119/2007 FARA CONTRACT
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ORDONANTA DE PLATA 119/2007 FARA CONTRACT

BUNA ZIUA
AM SI EU O PROBLEMA CU O FIRMA CU CARE LUCREZ .
AM COLABORAT CU O FIRMA DIN PACATE NU AM FACUT UN CONTRACT DE COLABORARE , SI ACESTIA AU RAMAS CU FACTURI NEACHITATE LA MINE.
POT SA II DAU IN JUDECATA CU OUG 119/2007 FARA A AVEA CONTRACT CU ACEASTA FIRMA?
SI INCA O INTREBARE .
DACA MI SE APROBA ORDONANTA DE PLATA CE POT FACE URMATORUL PAS ,DEOARECE MAI AM O FIRMA DATORNICA CARE LAM DAT IN JUDECATA SI AR TREBUI SA CASTIG DEOARECE ACTELE SUNT IN REGULA,DACA SE ELIBEREAZA O ASEMENEA ORDONANTA DE PLATA CARE SUNT URMATORII PASI CARE TREBE FACUTI?
VA MULTUMESC
CU STIMA SI RESPECT
MONIKA
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 00:22, 8 August 2010
Buna ziua

Aceasta decizie a ICCJ lamureste perfect situatia, deoarece stabileste natura juridica a facturii.." factura semnata tine loc de contract comercial consensual in lipsa unui instrumentum...."
Cu toate acestea, OUG119 este bazata pe Directiva 2000/35/CEE al carui domeniu de aplicare este definit la art. 1 :" ...remuneratii pentru tranzactii comericiale...": si la art.2 alin.1 defineste ce reprezinta "tranzactii comerciale"
O gasiti aici:
[ link extern ]

Referitor la practica judiciara....

[ link extern ]

Cu putin efort din partea dvs puteti gasi, inclusiv pe acest forum, discutii amanuntite ale avocatilor pe marginea acestei spete - OUG119/2007

Cu stima

Dan
Referitor la confirmarea soldului, o cale ar fi OMF 2861/2009, care la pct.
28. precizeaza:_
(1)Creanţele şi obligaţiile faţă de terţi sunt supuse verificării şi confirmării pe baza extraselor soldurilor debitoare şi creditoare ale conturilor de creanţe şi datorii care deţin ponderea valorică în totalul soldurilor acestor conturi, potrivit "Extrasului de cont" (cod 14-6-3) sau punctajelor reciproce scrise. Nerespectarea acestei proceduri, precum şi refuzul de confirmare constituie abateri de la prezentele norme şi se sancţionează potrivit legii.

Prin urmare, solicitati confirmarea de sold in temeiul NORMEI contabile privind inventarierea (OMF 2861/2009), in situatia in care sunti refuzat adresati-va organelor de control ANAF, Garda financiara, poate cine stie ... veti obtine confirmarea soldului. Altfel, ar mai fi o cale: sa cereti in instanta expertiza contabila care verifice existenta creantei, dar cred ca nu pe procedura OG 5/2001 sau OUG119/2007 !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Og 5/2001 versus oug 119/2007 Emil Lasconi Emil Lasconi Fratilor va rog sa ma ajutati. Am avut o somatie de plata respinsa de judecatorie( inca nu stiu motivele ca nu este motivata ) insa pot sa va spun ca am ... (vezi toată discuția)
Oug 119/2007 sau og 5/2001 OANA GORAN OANA GORAN ce se va aplica ??? caci oug 119 nu abroga pe 5/2001, deci merg in paralel?? astept pareri care este mai avantajoasa??? adica recuperare rapida si ... (vezi toată discuția)
Probe la somatia de plata xm xm In afara de factura fiscala, care ar mai putea fi documente a caror insusire sa duca la somarea la plata a debitorului in instanta?presupunand ca debitorul nu ... (vezi toată discuția)