avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa de poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa de poluare

am achizitionat un autoturism nou in dec 2009, si in feb 2010, firma de leasing m-a obligat sa plaresc taxa de poluare, pe care ei o platisera din 12 ian pentru a putea inmatricula masina. Este normal sa platesc suma de 8300 ron pentru taxa de poluare, in conditiile in care se stie ca aceasta taxa a fost amanata pana la 15.02.2010? As dori foarte mult sa-mi raspundeti. Inteleg ca unele pers au reusit dupa ce s-au judecat cu statul sa-si recupereze acesti bani, dar, nu stiu pe ce cale au atacat legea?
majoritatea actiunilor avand ca obiect restituirea taxei de poluare au fost admise acelor cotribuabili-contestatari care au achitat taxa de poluare in 2009 deci inainte de adoptarea OUG 117/2009 cand subit legislatia ce instituie taxa de poluare a devenit compatibila cu dreptul comunitar, astfel cum s-a pronuntat si Comisia Europeana.

in opinia mea orice actiune prin care se solicita restituirea taxei pe poluare achitata dupa adoptarea OUG 117/2009 nu ar avea sorti de izbanda, instantele foarte usor putand respinge actiunea cu motivarea ca actuala legislatie nu contravine prevederilor comunitare si prin urmare taxa este perfect legala...

Cu stima,
Andrei PAP
Ultima modificare: Joi, 5 August 2010
andrei_pap87, utilizator
Daca ati platit aceasta taxa pana in februarie 2010 ,v-o recuperati ,daca actionati in instanta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto iulian.ciucar iulian.ciucar caut un avocat sa imi sustina cauza in fata unei instanta din orasul Curtea de Arges unde imi am domicilui. Speta este urmatoarea: Detin o masina ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare legionarul7007 legionarul7007 am cumparat o masina noua de curand si as vrea sa stiu cum imi pot recupera banii pentru taxa de poluare.Va multumesc (vezi toată discuția)
Oug 117/2009 – masuri privind taxa de poluare auto Rady Consult Rady Consult Pe scurt. Am o masina noua (productie 2009), cumparata din Romania de la o reprezentanta, in decembrie 2009, pe care am inmatriculat-o pentru prima data in ... (vezi toată discuția)