avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

salutare ,
tatal meu a avut un frate care a murit inaintea sotiei,ei nu au avut copii si nu s-a facut succesiunea.
daca eu deschid succesiunea ,cum pot sa il mostenesc in totalitate pe unchiul meu??,exista martori care atesta faptul ca ea a renuntat la mostenire,nu exista testament,
Poate notarul sa o declare pe sotia lui renuntatoare doare pe baza de martori?
numai tatal meu acceptat mostenirea ,s-a ocupat de inmormintare si pomeni...
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 13:18, 11 August 2010
poteti sa-mi spune-ti va rog daca il mostenesc pe unchiul meu in totalitate???
..din cite stiu eu cind se deschide succesiunea se declara mostenitorii ,iar dupa unchiul meu mostenitor as fii numai eu...sotia lui a decedat...
din ce spuneti dvs sunteti singurul mostenitor.
intreb ...sotia decedata a unchiului meu rep zic eu de stat(nu are succesori ) nu are dreptul la o parte din dreptul de mostenire a unchiului meu????
cel mai indicat e sa consultati un notar daca mai aveti nelamuriri.
cataproc a scris:

intreb ...sotia decedata a unchiului meu rep zic eu de stat(nu are succesori ) nu are dreptul la o parte din dreptul de mostenire a unchiului meu????

Nu are nici un mostenitor? frati/surori, descendenti ai acestora, parinti in viata?

Alte discuții în legătură

Unchiul meu a murit, mostenitori suntem eu si sotia lui tata (fratele defunctului)? andreistan andreistan Buna ziua, Unchiul meu, fratele tatalui meu a decedat in 2012, tatal meu a decedat in 2009, ramanand in viata sotia lui si eu. Unchiul a lasat o ... (vezi toată discuția)
Pasi de urmat Mihaela__B Mihaela__B Buna ziua, Am marea rugaminte sa ma ajutati cu cateva informatii in ceea ce priveste intrarea in posesia unui teren+ casa, ce provin dintr-o eventuala ... (vezi toată discuția)
Procura legalizata midengeo@yahoo.com midengeo@yahoo.com va rog mult 'daca am avut o procura facuta de niste unchi ca eu sa ma ocup in timpul vietii de tot ce se poate retrageri de sume bancare tot ... (vezi toată discuția)