Daca paratul ( intr-o actiune promovata de asociatia de proprietari impotriva restantierului) intr-un proces aflat pe rolul instantei in faza procesuala- fond, achita restanta fara penalizari si depune la dosar adevarinta de venit care dovedeste ca nu se depaseste plafonul de 1000 lei venit pe membru de familie , cerand scutirea de la plata penalitatilor, in virtutea prevederilor legii 175/2010 reclamanta poate continua procesul sau instanta respinge actiunea ca ramasa fara obiect?
Buna ziua !
Procesul poate continua fie si numai pentru obligarea paratului la plata cheltuielilor de judecata, daca paratul nu recunoaste datoria la prima zi de infatisare.
dupa parerea mea...pesibil in functie de termen...momentul desfasurarii...poate sa va ceara...cheltuieli de judecata...dar din ce stiu conform noilor disp legale....penalitatile nu mai trebuiesc platite...deci nu ar mai avea obiect....cererea
Va multumesc pt. promtitudine.
In aceeasi idee, procesul fiind in desfasurare nu credeti ca ar fi de preferat ca paratul sa astepte rezultatul expertizei care ar calcula suma exacta de plata cu titlu de restanta ( de vreme ce nu a fost de acord cu debitul )si apoi sa plateasca suma rezultata din expertiza si sa faca dovada veniturilor invocand in continuare legea 175/2010?
Legea 175/2010
boilor
Doresc sa stiu daca legea 175/2010 privind aplicarea penalitatilor poate fi aplicata retroactiv; ; ,in sensul ca am penalitati dela Asociatia de propietari din ... (vezi toată discuția)