avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pana cand mai trebuie sa lucrez daca am depus cererea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pana cand mai trebuie sa lucrez daca am depus cererea de pensionare?

am implinit varsta de pensionare pot iesi la pensie ... INTREBARE : dupa ce am depus cererea de pensionare pana cand trebuie sa lucrez?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:09, 9 August 2010
Va referiti cumva la adresa postata de mine pe:
www.avocatnet.ro/content/for...
sau la alta?
daca doriti, va trimit luni prin mail. acum nu am am pe acest calculator
Bruta:
Multumesc frumos, astept!
Ar fi omeneste sa existe aceasta adresa.Ganditi-va ce s-ar intampla cu un pensionar fara decizie ,care ar avea nevoie de o dovada a calitatii de asigurat,sau cum va rezista el si fara pensie si fara salariu.
Cred ca legea a vrut sa sune asa:angajatorul aviza cu 5 zile inainte pe salariat ca a indeplinit conditiile pentru pensionare,acesta isi depune dosarul la Pensii in termen de 5 zile iar angajatorul asteapta sa i se comunice decizia,apoi ii desface CIM,In caz ca salariatul nu-si depune dosarul,angajatorul este in drept sa-i suspende CIM,si e firesc asa.Prevederea din legea pensiilor potivit careia se asteapta decizia de pensie nu a fost abrogata.
De fapt,cred ca ambele legi pot fi aplicate.
Deci legea 49/2010 spune ca CIM inceteaza de drept la data indeplinirii conditiilor ptr.pensionare.Angajatorul anunta salariatul sa-si depuna dosarul.
-daca aceasta il depune ,ii inceteaza de drept CIM existent,dar i se incheie alt CIM pe durata determinata ,pana la primirea deciziei de pensionare.In felul acesta se respecta si Lg.19/2000,art.41 (6);
-daca salariatul refuza ,atunci inceteaza CIM de drept.

Consider ca asa pot fi respectate ambele legi,asa este protejat si salariatul-viitor pensionar,si in acelasi timp se recunoaste si dreptul angajatorului de a nu ocupa un post cu un salariat ce a indeplinit conditiile de pensionare.
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
ContSters161342, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensionare conform legii nr. 49/2010 emiliaa emiliaa Un angajat nascut in 10.04.1946 a indeplinit varsta de pensionare in ianuarie 2010. Nu a depus dosar de pensionare la casa de pensii si nici nu va depune el. ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta alexandru andra alexandru andra Un angajat ar tb sa iasa la pensie ptr limita de varsta in ian 2012...cand i se depune dosarul la Casa de Pensii......in Lg 263 spune..ca la data indeplinirii ... (vezi toată discuția)
Modificari prin legea 49 din 2010 geoanca31 geoanca31 1)cum inceteaza CIM al unui salariat pensionat pt. invaliditate, respectiv pensie anticipata?cu ce art. din codul muncii? (vezi toată discuția)