avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functia de sef serviciu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functia de sef serviciu

In cadrul primariei existau doua functii de sef serviciu, in cadrul aceleiasi directii, cu un sef serviciu in functie si celalalt suspendat din motive personale. Dupa reorganizare, a mai ramas doar o functie de sef serviciu. Cine va ocupa singura functie de sef serviciu si in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 23:51, 8 August 2010
In cazul in care, in urma restructurarii/reorganizarii, in cadrul unui compartiment exista mai multi functionari publici decat posturi alocate, ocuparea acestora se face prin examen, organizat conform procedurii stabilite, sustinut pentru posturi de aceeasi categorie, clasa si/sau grad profesional.
va ramane cel care in momentul de fata, este suspendat din motive personale.
legea nr. 188/1999
"ART. 96
(1) Reluarea activităţii se dispune prin act administrativ al persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică.
(2) Actul administrativ prin care se constată, respectiv se aprobă suspendarea raportului de serviciu, precum şi cel prin care se dispune reluarea activităţii de către funcţionarul public se comunică Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, în termen de 10 zile lucrătoare de la data emiterii.
(3) Pe perioada suspendării raportului de serviciu autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia să rezerve postul aferent funcţiei publice. Ocuparea acestuia se face, pe o perioadă determinată, în condiţiile legii. Pe perioada suspendării, raporturile de serviciu ale funcţionarilor publici nu pot înceta şi nu pot fi modificate decât din iniţiativa sau cu acordul funcţionarului public în cauză.
(4) Perioada suspendării raporturilor de serviciu în condiţiile art. 94 alin. (1) lit. c) şi art. 95 alin. (1) lit. c) se consideră vechime în funcţia publică." :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitie reluare activitate cata32 cata32 Cererea pentru incetarea suspendarii raportului de serviciu ( dupa concediu fara plata) ar trebui sa se faca cu cateva zile inainte de reluarea activitatii?Dar ... (vezi toată discuția)
Angajare functionar public oana dragoiescu oana dragoiescu se poate angaja functionar public pe durata determinata in locul celui suspendat pentru concediu de ingrijirea copilului?daca da ce demersuri trebuie ... (vezi toată discuția)
Am primit preaviz in concediu de crestere copil adriana_25 adriana_25 Buna seara. Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat. Prietena mea a fost instiintata sa se prezinte la serviciu pentru a ridica si semna de primire ... (vezi toată discuția)