avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Am primit preaviz in concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Am primit preaviz in concediu de crestere copil

Buna seara. Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat. Prietena mea a fost instiintata sa se prezinte la serviciu pentru a ridica si semna de primire preavizul. Mentionez ca este functionar public in cadrul garzii financ.si se afla in concediul pentru crestere copil. Motivul concedierii este cel al reorganizarii institutiei urmare a faptului ca institutia va intra in subordinea finantelor strict; probabil cunoasteti discutiile recente despre valul de disponibilizari ce se vor face. Este posibil, pe motivul reorganizarii sa poata fi concediata in concediul de crestere copil? Daca nu se prezinta probabil i se va comunica preavizul. Insa, preavizul nu se suspenda pana la revenirea salariatei din concediu de crestere copil????????? Va rog!!! Un sfat. Va multumescccccc
Cel mai recent răspuns: adriana_25 , utilizator 13:54, 28 Iunie 2011
Art. 60. - (1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusă:
a) pe durata incapacitătii temporare de muncă, stabilită prin certificat medical conform legii;
b) pe durata suspendării activitătii ca urmare a instituirii carantinei;
c) pe durata în care femeia salariată este gravidă, în măsura în care angajatorul a luat cunostintă de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
d) pe durata concediului de maternitate;
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani;
f) pe durata concediului pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani;
g) pe durata exercitării unei functii eligibile într-un organism sindical, cu exceptia situatiei în care concedierea este dispusă pentru o abatere disciplinară gravă sau pentru abateri disciplinare repetate, săvârsite de către acel salariat;
h) pe durata efectuării concediului de odihnă.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare, a falimentului sau a dizolvării angajatorului, în conditiile legii.
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2011
ContSters98245, utilizator
legea nr. 188/1999
"ART. 96
(1) Reluarea activităţii se dispune prin act administrativ al persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică.
(2) Actul administrativ prin care se constată, respectiv se aprobă suspendarea raportului de serviciu, precum şi cel prin care se dispune reluarea activităţii de către funcţionarul public se comunică Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, în termen de 10 zile lucrătoare de la data emiterii.
(3) Pe perioada suspendării raportului de serviciu autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia să rezerve postul aferent funcţiei publice. Ocuparea acestuia se face, pe o perioadă determinată, în condiţiile legii. Pe perioada suspendării, raporturile de serviciu ale funcţionarilor publici nu pot înceta şi nu pot fi modificate decât din iniţiativa sau cu acordul funcţionarului public în cauză.
(4) Perioada suspendării raporturilor de serviciu în condiţiile art. 94 alin. (1) lit. c) şi art. 95 alin. (1) lit. c) se consideră vechime în funcţia publică."
@Mahetin> persoana este functionar public, si i se aplica legea nr. 188/1999. :)
Da, se aplica legislatia specifica functionarilor publici. Multumesccccc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu de crestere copil si perderea postului iordache_stefania iordache_stefania Lucrez la o institutie publica avand functia de auditor , iar de 11 luni sunt in concediu de crestere copil pana la 2 ani. As vrea sa stiu si eu daca exista ... (vezi toată discuția)
Reincadrare functionar public dupa autosuspendare giglesionut giglesionut m-am autosuspendat pe 6 luni (in 2004-2005 ) din functie iar la expirarea lor am solicitat reincadrarea (nu in scris). am fost plimbat vreo 6 luni degeaba si ... (vezi toată discuția)
Functia de sef serviciu mira55 mira55 In cadrul primariei existau doua functii de sef serviciu, in cadrul aceleiasi directii, cu un sef serviciu in functie si celalalt suspendat din motive ... (vezi toată discuția)