avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale documentatia necesara constituirii unei societati ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

documentatia necesara constituirii unei societati comerciale.

Buna ziua.As dori sa stiu ce cuprinde mai pe larg documentatia necesara constituirii unei societati comerciale(in general ,nu doar a unei anumite categorii),atat din punct de vedere comercial cat si juridic,si care este motivul pentru care legiuitorul solicita aceste documente.Astept un raspuns cat mai rapid si mai pe larg.Va rog mult de tot.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters161855 , utilizator 11:30, 14 Ianuarie 2011
act de identitate, act sediu, bani ... vezi la firme care se ocupa cu asa ceva, daca nu vrei sa alergi pe la institutii!
Va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat sa va redacteze actul constitutiv deoarece este f greu de prezentat intr-un e-mail ( pe larg asa cum doriti) care sunt prevederile minime obligatorii ale unui act constitutiv.

av. Bostina Elena
cris_cd a scris:

Buna ziua.As dori sa stiu ce cuprinde mai pe larg documentatia necesara constituirii unei societati comerciale(in general ,nu doar a unei anumite categorii),atat din punct de vedere comercial cat si juridic,si care este motivul pentru care legiuitorul solicita aceste documente.Astept un raspuns cat mai rapid si mai pe larg.Va rog mult de tot.
Multumesc anticipat!


Cerere (formular O.R.C.)
>>> pentru inscrierea in orice baza de date a unei institutii specializate este necesara formularea unei cereri

Rezervarea denumirii firmei ( la nivel de judet sau la nivel de tara)
>>> rezervarea se face pentru ca intre timp (de la depunere acte pana la finalizarea constituirii firmei) sa nu iti "fure" alcineva denumirea firmei

Act constitutiv (autentificat de avocat sau notar) care trebuie sa contina obligatoriu, conform art. 7 din L 31/16.11.1990 republicata: a) datele de identificare ale asociatilor; b) forma, denumirea si sediul social; c) obiectul de activitate al societatii cu precizarea domeniului si a activitatii principale; d) capitalul social, cu mentionarea aportului fiecarui asociat, in numerar sau in natura, valoarea aportului in natura si modul evaluarii - la SRL se vor preciza numarul si valoarea nominala a partilor sociale, precum si numarul partilor sociale atribuite fiecarui asociat pentru aportul sau; e) asociatii care reprezinta si administreaza societatea sau administratorii neasociati, datele lor de identificare, puterile ce li s-au conferit si daca ei urmeaza sa le exercite impreuna sau separat - daca au fost desemnati cenzorii sau auditorul financiar,se vor include si datele acestora de identificare; f) partea fiecarui asociat la beneficii si pierderi; g) sediile secundare - sucursale, agentii, reprezentante sau alte asemenea unitati fara personalitate juridica - atunci cand se infiinteaza odata cu societatea sau conditiile pentru infiintarea lor ulterioara daca se are in vedere o atare infiintare; h) durata societatii; i) modul de dizolvare si de lichidare a societatii
>>> acesta ar fi ca o declaratie pe propria raspundere (toate aspectele important ce sunt in actul constitutiv vor fi si in documentele ONRC)

Cazierul fiscal al fiecaruia dintre asociati sau administratori (se obtine automat de catre ORC)
>>> sunt restricitii la dreptul de infiintare al unei SC (ex: daca ai facut evaziune fiscala sau ai falimentat "n" - nu stiu nr exact - societati crezi ca statul te lasa sa mai furi?)

Contractul de proprietate, de inchiriere sau subinchiriere, de asociere in participatiune, contract de leasing imobiliar, contract de comodat, de uz, uzufruct ( doar unul dintre ele este necesar bineinteles)
>>> pentru a infiinta o SC trebuie sa ai sediu social; prin aceste acte se face dovada

Acordul asociatiei de proprietari sau locatari, in caz ca acesta se impune
>>> in cazul constituirii unui bar (spre ex) care este posibil sa distrurbe linistea locatarilor

Acordul vecinilor ( riverani sau mai exact cei de pe verticala si orizontala cu spatiul dumneavoastra) in caz ca acesta se impune
>>> la fel ca la punctul anterior

Copie Buletin Identitate (B.I.), Carte de Identitate ( C.I.) sau Pasaport asociati si administratori
>>> dovada ca ce ai declarat in acte (numele, cnp, serie etc) sunt reale

Specimen de semnatura al administratorului / administratorilor firmei
>>> trebuie sa se stie cine si cum semneaza in calitate de administrator

Declaratii pe proprie raspundere ca pot indeplini calitatea respectiva ale asociatului / asociatilor sau administratorului / administratorilor autentificate ( sau date in fata referentului ORC)
>>> exista restricitii la indeplinirea calitatii de administrator/director (nu pot fi adm/dir persoanele care nu pot fonda o societate - citat din lege)

Procura data de asociati sau de catre asociatul majoritar persoanei insarcinate sa depuna dosarul la sediul Oficiului Registrului Comertului - autentificata ( spre exemplu imputernicire avocatiala)
>>> trebuie desemnata o persoana care sa se ocupe de toate treburile infiintarii

Dovada depunerii capitalului social (recipisa sau extras de cont din ziua respectiva) la o banca aleasa de catre asociatii firmei
>>> societatea se infiinteaza in momentul in care exista capital social (capitalul este o forma de garantare a creditorilor)

Declaratie (formular O.R.C.) semnata de catre unul dintre asociati (model declaratie asociat cu / fara activitate la sediu ) - nu stiu cum arata

Vectorul Fiscal - Anexa 1 care de obicei este atasata cererii de inmatriculare
>>> odata inregistrata in Registrul Comertului, societatea trebuie inregistrata la Ministerul de Finante (pentru a putea fi monitorizata pentru plata taxelor/impozitelor)

daca ai fi stat sa analizezi logica acestor documente sunt sigur ca ai fi descoperit si singur .... este ca in cazul angajarii, angajatorul se uita daca esti o persoana credibila, daca ai cazier, daca ai experienta



Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tot despre documentatia necesara constituirii firmei cris_cd cris_cd Ok,despre documentatie am mai gasit cate ceva pe internet,insa care este scopul,motivul pentru care legiuitorul solicita aceasta domentatie.Stie cineva sa-mi ... (vezi toată discuția)
Infintare sc oprea.madalina oprea.madalina help vreau sa infiintez o sc. as vrea sa trec la activitati cam tot ce se poate. ce trebuie sa fac. ce acte imi trebuie are cineva un model ce act ... (vezi toată discuția)
Costuri infiintare srl 2dsmart 2dsmart buna ziua vreau sa infiintez un srl cu un capital social de 200ron si 5 coduri CAEN spuneti-mi care sunt costurile infiintarii firmei si ordinea ... (vezi toată discuția)