avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT PERSOANA CU PROBLEME DE SANATATE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT PERSOANA CU PROBLEME DE SANATATE

Tatal meu este recasatorit de 12 ani.In urma cu 6 ani a suferit un accident cerebral vascular in urma caruia a ramas cu hemipareza partea dreapta si afectarea centrului vorbirii.Casnicia cu actuala sotie nu a fost una tocmai fericita, primand partea materiala, el fiind medic in momentul casatoriei. Acum este in varsta de 75 ani si in loc sa se bucure de batrinete este destul de nefericit de situatia in care se afla -depinzand de o persoana fara pic de empatie.Mi-a spus in nenumarate randuri ca ar dori sa divorteze si unul dintre noi-copiii lui sa ne ocupam de el. Ideea este ca nu stiu daca in starea in care este poate fi considerat o persoana fara discernamant si sa nu putem intenta proces de divort. As dori sa stiu pasii care ar trebui urmati.Daca il pot lua din casa in care locuieste impreuna cu actuala sotie si apoi sa divorteze-practic fiind nedeplasabil noi familia ar trebui sa ne ocupam de acest aspect.La o luna dupa ce a suferit acccidentul vascular a semnat -pus degetul-un act notarial in care ea il reprezinta in tot.
Cu multumiri,Daniela
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2010
masserati, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:00, 7 August 2010
puteti sa il luati la dvs acasa si sa aveti grija de dansul fara sa fie nevoie sa divorteze. insa pt a obtine o hotarare judecatoreasca de divort ar trebui inainte sa il duceti la IML pt a vedea daca are discernamant.
Il puteti lua din casa in care locuieste cu actuala sotie avand in vedere situatia expusa.
Cata vreme persoana nu este pusa sub interdictie prin hotarare judecatoreasca se prezuma ca acesta are dicernamant.
Opinia mea este ca puteti angaja un avocat care sa-l reprezinte in procesul de divort avand in vedere ca in astfel de cazuri respectiv cand persoana este impiedicata de o boala grava sa se prezinte personal la proces ( si banuiesc ca aveti acte cu siguranta din care sa rezulte producerea accidentului vascular si faptul ca este nedeplasabil) aceasta poate fi reprezentata de avocat in procesul de divort si am in vedere disp. art.614 c.proc.civ.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 August 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract -apartament -habitatie viagera Valeria B Valeria B Am o intrebare legata de un contract de vanzare-cumparare pentru un apartament. Acest contract este facut cu drept de habitatie viagera al vanzatorului, dar ... (vezi toată discuția)
Anulare plangere ionmircea ionmircea In conditiile in care un reclamantul sufera de infarct cerebral, stare confuzionala, hemipareza, dizartie, instanta de judecata ar trebui sa-i anuleze/respinga ... (vezi toată discuția)
Opinie drept familie - divort persoana cu handicap mintal grav florinana florinana Familie despartita in fapt. Mama plecat de acasa, tatal persoana handicap grav, mintal. Doi copii minori care locuiesc cu tata. De copiii minori si tatal ... (vezi toată discuția)