avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Opinie drept familie - divort persoana cu handicap ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Opinie drept familie - divort persoana cu handicap mintal grav

Familie despartita in fapt. Mama plecat de acasa, tatal persoana handicap grav, mintal. Doi copii minori care locuiesc cu tata. De copiii minori si tatal acestora are grija mama paterna. Cum pot divorta si care este procedura legala?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 14:34, 13 Septembrie 2016
cine vrea divortul?
Tatal. Sotul mai bine spus. Ea a plecat din cauza neintelegerilor dintre ei.
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2016
florinana, utilizator
Soțul său mama lui?
Bărbatul are discernamant?
Are discernamant dar nu in totalitate. Are acest handicap in urma unui acident vascular cerebral, anevrism cerebral in urma cu 3 ani aproximativ. Copiii refuza sa mearga la mama lor.
florinana a scris:

Cum pot divorta si care este procedura legala?

Pot divorța normal ca toți oamenii, nu există discriminare legală subiectivă în cazul divorțului.
Pot alege să divorțeze amiabil(la starea civilă sau notar), sau în lipsa acordului ambilor părți prin decizie judecătorească.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile tatalui dupa divort codrutz1967 codrutz1967 In toate discutiile referitoare la copiii minori care au nefericirea sa fie prinsi in mijlocul unui divort se "bate moneda", mai mult sau mai putin patimas, pe ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului minor sau major in cazul divortului parintilor inger_parasit inger_parasit Buna ziua, As vrea sa stiu care sunt drepturile unui copil minor sau major daca cei doi parinti se despart pe motiv ca nu se mai inteleg ? ( dupa 20 ani de ... (vezi toată discuția)
Separarea in vederea divortului aqwszx aqwszx Buna seara, Speta: Familie cu 2 copii. Mama vrea sa divorteze. Tatal nu e de acord. Mama a depus actele pentru divort si vrea sa paraseasca domiciliul ... (vezi toată discuția)