avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cum pot sa ies dintr-o afacere unde am 50% actiuni
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cum pot sa ies dintr-o afacere unde am 50% actiuni

am u7n restaurant impreuna cu cineva cu care nu ma mai inteleg,cum pot sa ies din afacere ,pot sa vand partile mele altcuiva pentru ca asociatul meu nu vrea sa imi dea nici un ban din cei investiti
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 10:42, 7 August 2010
Printr-o actiune in instanta puteti rezolva ambele probleme: si iesirea din societate, si primirea drepturilor care vi se cuvin din aceasta asociere.
ART. 226 din Legea 31/1990 republicata si modificata.
(1) Asociatul in societatea in nume colectiv, in comandita simpla sau in societatea cu raspundere limitata se poate retrage din societate:
a) in cazurile prevazute in actul constitutiv;
b) cu acordul tuturor celorlalti asociati;
c) in lipsa unor prevederi in actul constitutiv sau cand nu se realizeaza acordul unanim asociatul se poate retrage pentru motive temeinice, in baza unei hotarari a tribunalului, supusa numai recursului, in termen de 15 zile de la comunicare.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1) lit. c), instanta judecatoreasca va dispune, prin aceeasi hotarare, si cu privire la structura participarii la capitalul social a celorlalti asociati.
(3) Drepturile asociatului retras, cuvenite pentru partile sale sociale, se stabilesc prin acordul asociatilor ori de un expert desemnat de acestia sau, in caz de neintelegere, de tribunal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot renunta la firma daca asociatul tot amana drumul la notar in vederea cedarii partilor? Andyx Andyx Cum pot renunta la firma daca asociatul tot amana drumul la notar in vederea cedarii partilor? (vezi toată discuția)
Inchidere firma toy_story toy_story Buna ziua, In ce conditii se poate inchide o firma, cu 2 asociati 50% - 50%, unul dintre ei este si administrator. Unul dintre cei 2 asociati nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Cum ies dintr-o societate comerciala daca asociatul meu nu vrea? cioceanu mona cioceanu mona am o societate comerciala cu raspundere limitata. cu 2 asociati cu drepturi depline si amandoi administratori. si cu procent de 50% -50%. cum pot face sa ies ... (vezi toată discuția)