avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul ca moft
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul ca moft

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca in situatia mea divortul cerut de sotie va fi considerat un moft de catre judecator, sau nu. Faptele sunt urmatoarele: sunt casatorit de 4 ani si pe fondul plecarii mele intr-o delegatie de 3 luni in strainatate, sotia mea s-a apropiat foarte mult de un barbat. Atat de mult, incat de 3 saptamani locuieste cu el, deci a parasit domiciliul conjugal. Eu nu vreau divortul, chiar daca ea ma inseala in acest moment. Nu avem copii impreuna, ea facand de 3 ori avort. De fiecare data nu am fost de acord, dar am iertat-o. Motivul principal de divort pe care il invoca ea este nepotrivire de caracter (nu stiu sa o inteleg, sa fiu alaturi de ea, nu sunt prea dragastos). Este suficient acest motiv, pentru a-i fi acordat divortul? Mentionez ca nu am lovit-o niciodata, nu sunt violent nici in limbaj, ba chiar ma acuza ca sunt prea linistit, nu am privat-o de lucruri materiale, nu am inselat-o, nu am defecte fizice sau boli, cu alte cuvinte nu s-a intamplat nimic grav in relatia noastra si, in opinia mea, nu exista motive de divort. Ea, pe fondul lipsei mele de acasa, a cazut in mrejele altuia care o rasfata la maxim si o invata acum sa divorteze. Ce ma sfatuiti? Eu o iubesc cu adevarat si chiar daca am neglijat-o in ultima vreme, pot schimba lucrurile, pot fi mai afectuos si mai iubitor. Eu consider ca este doar o lectie din care trebuie amandoi sa invatam si consider foarte importanta casatoria, nu ca un moft la care poti sa renunti cand nu mai ai chef de el. Astept cu nerabdare sfaturile dvoastra.
Cel mai recent răspuns: DavidR , utilizator 12:59, 27 August 2010
Parerea mea este ca ar trebui sa aveti o discutie serioasa cu sotia, sa ii explicati intentiile dumneavoastra si sa concluzionati daca mai aveti sau nu ceva in comun. Daca ea va considera ca puteti merge mai departe va putea renunta la cererea de divort. Daca ea nu mai vrea aceasta casatorie si va avea argumente in acest sens, cred ca este mai bine sa fiti de acord cu ea si sa incheiati casatoria de comun acord, mai ales ca sunt indeplinite conditiile divortului prin acord. Daca o iubiti ar fi pacat sa ajungeti la divortul pe procedura de drept comun .... cu probe, care de multe ori sunt pro cauza si care, in general, nu fac altceva decat sa raneasca.
In functie de probele pe care le va administra este posibila si respingerea cererii de divort, dar ce casatorie ar fi aia pe care o vreti doar dumneavoastra?
De aceea cred ca situatia continuarii casatoriei o puteti conveni numai si numai cu sotia.
In primul rand as dori sa castig ceva timp inainte de pronuntarea divortului. Ma gandesc ca aceasta aventura a ei sa fie o nebunie de scurta durata, legata si de absenta mea de langa ea (delegatia). Individul care i-a furat mintile in lipsa mea are si el defecte, care devin mult mai vizibile dupa un timp. Pot cere judecatorului o amanare, de 1 an, spre exemplu? Juramantul casatoriei presupune sa fim impreuna si la bine, si la greu. Ca sa nu mai vorbesc de taina cununiei... care leaga barbatul de o singura femeie pentru tot restul vietii...
Nu se acorda termene de 1 an, ar putea fi de 2 luni. La primul termen de judecata puteti cere termen pentru aparare si solicitati un termen mai lung.
Pentru urmatorul termen va trebui sa formulati intampinare fata de cererea de divort, aceasta se comunica reclamantei si in general se solicita termen pentru a fi studiata si pentru a raspunde la ea (nu e obligatoriu), dar s-ar putea sa mai castigati un termen.
Si apoi, se propun si se administreaza probe care sa dovedeasca ca relatiile de casatorie sunt grav si iremediabil vatamate, astfel incat continuarea casatoriei nu mai e posibila. La divort se pot audia si rude.
Daca ea insista in divort va incerca sa dovedeasca ca nu se mai poate, dumneavoastra o sa incercati sa dovediti ca este posibila continuarea casatoriei si in functie de pertinenta probelor judecatorul va hotara asupra cererii de divort.
Hotararea este susceptibila de atac in termen de 30 de zile de la comunicarea ei catre parti.
Succes.

Dumneavoastra stiti cel mai bine daca o sa va descurcati sau nu .... daca insistati pe continuarea casatoriei cred ca ar trebui sa apelati la un avocat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 August 2010
Mihaela Nevoie, Avocat
Stimata doamna, va multumesc pentru raspunsuri. Intelegeti-ma ca trebuie sa lupt pentru ea, tocmai pentru ca o iubesc. O sa fac tot posibilul sa-i demonstrez ca o iubesc si o sa lupt pentru ea, chiar daca ea nu vrea. Poate nu-si da seama ce conteaza in viata. Este adevarat ca suntem tineri amandoi... Si ea considera ca ne-am casatorit prea devreme, ca nu si-a trait viata. Nici eu nu mi-am trait-o, in sensul distractiei si partenerelor multiple... ci am considerat ca o viata de familie serioasa se poate fonda din tinerete. In procesul de divort considerati ca o sa ma descurc singur, sau am nevoie de un avocat?
Stimate domn,
Cand iubim cu adevarat pe cineva.. il lasam sa plece cand isi doreste sa plece. Daca recurgem la o forta de constrangere(in cazul de fata ..sicane in procesul de divort)mai tare indepartam omul respectiv. Daca acel cineva ne iubeste la randul lui.. se intoarce din proprie initiativa. Va puteti recasatori in cazul in care ea o sa-si dea seama ca acel barbat e doar o relatie pasagera si ca va iubeste pe dumneavoastra.Incercati sa-i aratati ca-i respectati deciziile.. chiar daca dumneavoastra le considerati gresite. Ii sunteti sot ..nu stapan. Lasati-o sa "greseasca" (ca e uman) si incercati sa fiti acolo pentru ea cand(si daca) o sa-si dea seama ca a gresit.( asta e iubire lipsita de egoism). Toate astea cu atat mai mult cu cat actiunea pe care si-o doreste nu are caracter ireversibil.
Dar daca o constrangeti sa ramana langa dumneavoastra.. o sa va perceapa ca pe un dusman al libertatii ei si, chiar daca relatia cu celalalt nu o sa mearga, tot nu o sa va iubeasca iar.
"Taina cununiei" pe care o invocati ca argument are valoare religioasa..nu juridica. In plus, fiecare om apreciaza in mod diferit "ce conteaza in viata" Nu puteti sa-i impuneti dumneavoastra sa conteze pentru ea ce conteaza pentru dumneavoastra.
Afectiunea e baza relatiilor de cuplu. Lipsa ei mi se pare un motiv serios de divort.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 August 2010
iulia., utilizator

Alte discuții în legătură

Intrebari despre viata si iubire BX BX Cand o inima a fost inghetata de durere, calea catre distrugere mai poate fi evitata sau este ceva predestinat ? Vietile noastre urmeaza o cale foarte lunga si ... (vezi toată discuția)
Vreau sa scap de femeia care imi hartuieste familia ContSters158242 ContSters158242 Am doi copii si un sot care imi tot promite ca nu o mai cauta pe fosta lui amanta Laura. Este un tata minunat si un sot bun, dar aceasta femeie il cauta in ... (vezi toată discuția)
Poti iubi, romantic vorbind, doua persoane in acelasi timp? Flavyta Flavyta Am o pasiune pentru scris, si in ultima vreme, mi s-a conturat o ideea destul de buna, dupa parerea mea, dar care poate fi extrem de discutabila: poti iubi ... (vezi toată discuția)