Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca in situatia mea divortul cerut de sotie va fi considerat un moft de catre judecator, sau nu. Faptele sunt urmatoarele: sunt casatorit de 4 ani si pe fondul plecarii mele intr-o delegatie de 3 luni in strainatate, sotia mea s-a apropiat foarte mult de un barbat. Atat de mult, incat de 3 saptamani locuieste cu el, deci a parasit domiciliul conjugal. Eu nu vreau divortul, chiar daca ea ma inseala in acest moment. Nu avem copii impreuna, ea facand de 3 ori avort. De fiecare data nu am fost de acord, dar am iertat-o. Motivul principal de divort pe care il invoca ea este nepotrivire de caracter (nu stiu sa o inteleg, sa fiu alaturi de ea, nu sunt prea dragastos). Este suficient acest motiv, pentru a-i fi acordat divortul? Mentionez ca nu am lovit-o niciodata, nu sunt violent nici in limbaj, ba chiar ma acuza ca sunt prea linistit, nu am privat-o de lucruri materiale, nu am inselat-o, nu am defecte fizice sau boli, cu alte cuvinte nu s-a intamplat nimic grav in relatia noastra si, in opinia mea, nu exista motive de divort. Ea, pe fondul lipsei mele de acasa, a cazut in mrejele altuia care o rasfata la maxim si o invata acum sa divorteze. Ce ma sfatuiti? Eu o iubesc cu adevarat si chiar daca am neglijat-o in ultima vreme, pot schimba lucrurile, pot fi mai afectuos si mai iubitor. Eu consider ca este doar o lectie din care trebuie amandoi sa invatam si consider foarte importanta casatoria, nu ca un moft la care poti sa renunti cand nu mai ai chef de el. Astept cu nerabdare sfaturile dvoastra.
buna ziua .
persoana vinovata de producerea divortului va plati cheltuielile de judecata.
daca dvs. invocati adulterul ca motiv de divort, in mod cert dansa va trebui sa va plateasca cheltuielile ocazionate de acest proces.
Sotia mi-a spus ca imi va sosi, in curand, citatia pentru divort. Deci apar noi intrebari:
1. Asta inseamna ca divortul nu se mai poate face de comun acord? (oricum eu nu sunt de acord cu divortul, dar ca idee ma intereseaza ce semnificatie are citatia).
2. Ce tip de cheltuieli pot intra la cheltuielile de judecata pe care le plateste cel din vina caruia este divortul? Intra si onorariul avocatului care ma apara pe mine? Intra si cheltuielile cu partajul?
3. In citatie sunt mentionate motivele de divort?
4. La prima infatisare trebuie sa fac intampinarea (raspunsul meu la motivele ei), sau la a doua infatisare?