avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inchidere carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inchidere carte de munca

Am si eu o problema cu fostul angajator si nu stiu ce sa fac. In data de 26.05 mi s-a transmis ordin de demitere conform unui art pe care il aveam in contractul de munca,la acea data eu ma aflam in concediu medical (am avut concediu pana in 30.06), cu toate astea angajatorul mi-a inchis cartea de munca cu data de 26.05 si desi a semnat si stampilat concediul medical(am copie) nu mi-a mai fost platit.Cartea de munca mi-a fost data in 30.06 can mi s-a facut si fisa de lichidare. Este legal ceea ce mi s-a intamplat?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 06:58, 10 August 2010
Nu este legal felul in care a procedat angajatorul. Faceti o sesizare la ITM.
daca ati avut contract pe durata determinata si expira la 26.05.2010 conf art.56 lit (j)/ codul muncii, a procedat corect
Depinde de situatie :
1. asa cum s-a postat mai sus de colegul nostru Bruta , angajatorul a procedat corAct in situatia in care ati avut c.i.m. incheiat pe durata determinata.
2. Daca aveti c.i.m. pe durata nedeterminata, atunci aveti posibilitatea de a ataca in instanta decizia de concediere in termen de 30 de zile de la data comunicarii.

3. Cu ce articol vi s-a incetat raportul de munca?
CIM era pe durata determinata dar expira in luna a noua, Contractul a incetat conform lit. k) din cim (in alte situatii prevazute expres de lege). Ordinul de demitere a fost facut (de catre institutia de la nivel central unde aveam cartea de munca) cu data de 25 dar la institutia unde imi desfasor activitatea a ajuns pe 25 seara cand nu mai era nimeni la birou si a fost inregistrat cu data de 26, practic chiar daca ma aflam la birou pe 25 era imposibil sa-mi fie adus la cunostinta ordinul, el sosind dupa orele de program. Precizez faptul ca in perioada in care am fost in CM am luat de la servici mai multe adeverinte pentru medic, din care rezulta ca sunt angajat al institutiei.
Contractului Individual de Munca nu poate inceta dupa un pct/art din acel CIM
Temeiul legal al incetarii il constituie doar Codul muncii
** Redati din carnetul de munca, exact, cum a formulat incetarea***

Alte discuții în legătură

Gravida fara concediu de maternitate beredenisa beredenisa Buna ziua sunt gravida si sunt salariata dar imi expira contractul de munca. Doresc sa ma angajez la o firma sa am continuitate urmez ca in septembrie sa nasc ... (vezi toată discuția)
Inscriere carnet de munca tery1604 tery1604 In carnetul de munca, la incetare cim conf...la data,se inscrie ultima zi lucrata? (vezi toată discuția)
Nelamurire cim determinat ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, am o nelamurire, cand expira acest contract pe durata determinata? determinata, de 3 luni, pe perioada cuprinsa intre data de 31.03.2011 data ... (vezi toată discuția)