avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Aviz de functionare primarie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Aviz de functionare primarie

Buna ziua,
Am infiintat o SRL de prestari servicii de publicitate. Am observat ca mai toate societatile din oras au un AVIZ DE FUNCTIONARE eliberat de PRIMARIE. Din experienta mea nu am la cunostinta ca ar fi obligatoriu sa il am si eu. SRL-ul isi desfasoara activitatea la punct de lucru.
Am nevoie de acel AVIZ DE FUNTIONARE ?
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 14:24, 10 August 2010
Nu va este necesar avizul.
Eliberarea autorizatia de functionare si aprobarea orarului de functionare sunt necesare pentru unitatile de alimentatie publica.
Nu este necesar. Este necesar de exemplu in cazul in care puneti un banner pe domeniul public sau orice actiune de acest gen.
Necesitatea eliberarii Avizului de functionare de catre primarie, asa cum reiese si din denumire, depinde de reglementarile legale locale.
Unele consilii locale au votat hotarari, care impun obligativitatea intocmirii unui dosar si obtinerea unui Aviz de functionare si pentru firme, ce activeaza in alte domenii de activitate, decat alimentatia publica.
Informatiile necesare le puteti afla de la primaria locala, la Serviciul de Autorizare agenti economici.
Cred ca este vorba despre anumite reglementari locale, spun asta fiindca inclusiv orange shop are un astfel de aviz. Cel mai bine verific la primarie. Va multumesc de ajutor.
EraseMan a scris:

Cred ca este vorba despre anumite reglementari locale, spun asta fiindca inclusiv orange shop are un astfel de aviz. Cel mai bine verific la primarie. Va multumesc de ajutor.

Relementarile locale sunt in baza dreptului pozitiv.
Astfe:
1. La eliberarea autorizatei de functionare incidente sunt prevederile cuprinse în Legea nr. 650/2002 pentru aprobarea O. G. R. nr. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piaţă; Legea nr. 37/2003 privind aprobarea O. G. R. nr. 58/2000 pentru modificarea şi completarea O. G. R. nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor; H. G. R. nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, astfel cum a fost completată prin Art. II din H. G. R. nr. 1334/2004
2. Programului (orarul) de functionare are la baza prevederile Ordonantei nr. 99/ 2000, a Legii nr. 650/ 2002 si de H.G. nr. 333/2003.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea de a preschimba destinatia spatiului in cf monika1972 monika1972 Buna ziua, acum 7 ani am cumparat un spatiu comercial care in cf e ap. La notar s-a precizat in contractul de vanzare-cumparare ca este amenajat ca spatiu ... (vezi toată discuția)
Autorizatie functionare primarie tugay tugay intentionez sa deschid un magazin mixt intr-o localitate rurala si intrebarea mea este daca am nevoie de autorizatie de functionare de la primaria din ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de functionare liviu_co liviu_co Buna ziua, Certificatul constatator de autorizare a punctului de lucru eliberat de Oficiul Registrului Comerţului contine si activitati prevazute in OG nr. ... (vezi toată discuția)