Am preluat o cafenea care are programul de lucru de Luni până Vineri. Aş vrea să deschid Sânbăta şi Duminica. Pot să deschid fără nici o problemă sau este vreo formă legală de îndeplinit?
Potrivit O.G. 99/2000 , operatorii economici care desfasoara activitati comerciale sau/si de prestari servicii au obligatia obtinerii dupa caz :
- avizului de program
sau
- avizului de program + autorizatiei de functionare, de la primaria localitatii in care isi desfasoara activitatea.
OG 99/2000
Articolul 8
Structurile de vânzare cu amănuntul și cele în care se prestează servicii de piață pot fi deschise publicului în toate zilele săptămânii. Fiecare comerciant își stabilește orarul de funcționare cu respectarea prevederilor înscrise în legislația muncii și cu condiția respectării reglementărilor în vigoare privind liniștea și ordinea publică, și în conformitate cu solicitările autorităților administrației publice locale privind continuitatea unor activități comerciale sau de prestări de servicii, în funcție de necesitățile consumatorilor.
Articolul 9
Orarul de funcționare se afișează la intrarea în unitate, în mod vizibil din exterior, comerciantul fiind obligat să asigure respectarea acestuia.
Anularea activitati
merin
Primaria pe raza careia am magazinul alimentar mi-a anulat autorizatia de functionare pentru ca nu imi respect programul de functionare. Aceasta decizie am ... (vezi toată discuția)