Buna ziua, mama mea s-a recasatorit iar acum e divortata din nou, are 2 apartamente - unul din prima casatorie iar cel de-al doilea mostenit de la parintii ei, ea fiind unica mostenitoare a parintilor ei dar in momentul cand s-au facut actele de proprietate, mama mea l-a trecut si pe fostul sot( al doilea) copropietar, deci pe contractele caselor figureaza si cel de-al doilea sot ca propietar.Situatia este neclara si acum si dupa decesul mamei, intrucat si el si mama mea au copii si nepoti,eu fiind una din fiicele mamei care locuiesc in unul din apartamente cu copiii si sotul meu iar in urma unor divergente cu mama mea mi-a spus sa plec din casa ei ceea ce eu nu am facut stiind ca e si fostul ei sot copropietar iar pana nu se face o iesire din indiviziune sau altceva, nu poate sa ma dea afara. Ce ma sfatuiti sa fac ca sa nu mai fim amenintati cu evacuarea de catre mama mea?
reiau ca sa se inteleaga mai bine- parintii mamei mele au avut un apartament pe care in mod normal trebuia sa-l mosteneasca mama mea, singura lor fiica. dar tatal mammei mele(bunicul meu) inainte de a deceda a vandut acel apartament( a incheiat un contract de v-c) unei alte persoane, straina de familia noastra, mama a aflat de acest lucru si imediat a vorbit ce acea persoana si a convins-o sa-i revinda ei apartamentul, asa s-a ajuns ca mama sa isi cumpere practic propria mostenire din cauza tatalui ei care nu vroia sa-i lase mostenire, iar cel de-al 2 apartament era al mamei dat de intreprinderea unde lucra atunci iar in anii 90 l-a cumparat cum se facea pe vremea aceea dupa revolutie. Si in primul caz si in al 2 caz mama l-a trecut in contracte si pe fostul ei sot devenind astfel coproprietar, chiar daca el nu a contribuit cu nimic la acestea
Banuiam ca apartamentul nu e dobandit prin mostenire.
Niciunul dintre apartamente nu este proprietatea exclusiva a mamei. Ambele sunt dobandite prin cumparare in timpul casatoriei si sunt proprietatea celor doi soti (mama + cel care ii era sot la data actului de vanzare cumparare).
Cata vreme apartamentul in care locuiti nu este partajat intre cei doi fosti soti, puteti locui acolo, iar mai departe, in functie de vointa celui caruia ii va fi atribuit apartamentul la partaj. Fostul sot al mamei nu va poate vinde partea lui din ap. pentru ca nu se stie, pana la partaj, care este aceasta parte a lui. Dar fostii soti va pot vinde IMPREUNA acest apartament.