avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mosteniri

buna seara detin un teren mostenire si este nedezmembrat aceasta persoana are terenu dela bunici si spune ca nu se poate dezmembra deoarece parintii nu au facut succesiune i sa recomandat sa mearga la judecata ca ea nu cunoaste toti mostenitorii eu doresc dezmembrarea si procesul ei poate dura foarte mult se poate si o alta modalitate multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:46, 9 August 2010
Atunci dvs. trebuie sa intentati actiune pt iesirea din indiviziune.
Daca terenul se poate imparti in natura ( adica fizic, 1.000 ai dvs. sa va revina dvs. si 1.000 co-proprietarului) nu se mai pune problema dezmembrarii, pt ca puteti face cadastru si intabulare in baza hotararii judecatoresti.

Daca nu se poate imparti in natura, unul dintre co-proprietari solicita atribuirea bunului si plateste celuilalt o sulta. In acest caz puteti obtine tot terenul sau contravaloarea cotei dvs., cum doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare teren Unchiul meu (fratele bunicii) a incheiat un contract de vanzare-cumparare pentru un teren, care la aceea data era proprietatea strabunicii(decedate) ptr. ca nu ... (vezi toată discuția)
Se poate face succesiunea direct pe numele noastre cu ce ne revine....... ... CAMGZN CAMGZN [b]Se poate face succesiunea direct pe numele noastre cu ce ne revine....... [/b] Buna ziua! Parintii sunt decedati . Ne-a ramas de la ei un teren pe care ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate ContSters127894 ContSters127894 Buna seara.Bunicii mei au avut cateva hectare cu pamant.Mama este singura mostenitoare(titlul de propietate este pe numele bunicilor decedati). Cum pot ... (vezi toată discuția)