avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salarizare functionar public detasat
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salarizare functionar public detasat

In cazul detasarii unui fuctionar public care institutie ii va plati acestuia salariul? (cea de la care a fost detasat sau cea la care a fost detasat)
Cel mai recent răspuns: cristina 33 , utilizator 15:56, 11 August 2010
Normele legale (Statutul functionarului public) prevad ca pe perioada detaşării funcţionarul public îşi păstrează funcţia publică şi salariul avute la unitatea de la care a fost detasat.
Dacă salariul corespunzător funcţiei publice pe care este detaşat este mai mare, el are dreptul la acest salariu.
Pe timpul detaşării în altă localitate autoritatea sau instituţia publică beneficiară este obligată să-i suporte costul integral al transportului, dus şi întors, cel puţin o dată pe lună, al cazării şi al indemnizaţiei de detaşare.
Concediul de odihna banuiesc ca trebuie sa il aprobe tot institutia de la care a fost detasat. Este corect?
nu. functionarul public va solicita concediul de odihna, la autoritatea publica in care este incadrat., nu la cea in care este detasat. :)
Cu acordul ordonatorului de credite de la unitatea unde este detasat.Dupa aprobarea cererii de concediu se face un raport si se trimite unitatii la care este incadrat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasarea in cadrul altei institutii, urmata de reorganizare sburlea corina sburlea corina Un funcţionar public este detaşat in cadrul altei instituţii pe o perioada de 6 luni şi in acest interval se supune reorganizării instituţia de la care a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de detasare gh3gh1 gh3gh1 am un functionar public detasat pe 3 luni la institutia nostra. Domiciliul functionarului, cat si locul sau anterior de munca se afla intr-o localitate la 8 km ... (vezi toată discuția)
Mutare si detasare danielacr danielacr Buna ziua! In cazul in care am fost mutata temporar la un alt compartiment 6 luni, se poate continua cu detasare 6 luni fara acordul meu? Multumesc. (vezi toată discuția)