Anul acesta a decedat tatal meu, in urma lui a ramas cata de 1/10 parte indiviza,din 1/2indiviza, precum si cota de 1/2parte indiviza,constituit din 563 mp .
Valoarea terenului si a casei evaluata la notar este 48430 euro.
Intrebare: pentru partea care nu este a tatalui meu as dori sa invoc in instanta uzucapiunea de 30 ani , deoarece din cei 10 frati ai tatalui meu au mai ramas 2 care vor sa depuna marturie ca in timpul de 44 ani de cand are grija tatal meu de casa si gradina nu au vrut sa dobandeasca nimc. Care ar fi pretul pentru avocat si ce taxe ar mai trebui sa platesc ca sa pot deschide proces de uzucapiune?
depinde in ce localitate e situat imobilul.. preturile variaza si functie de locatie
si daca sunt sau nu actele toate..v erificati va mesageria privata
Am certificatul de mostenitor asupra mostenirii tatalui meu (cota parte a lui),iar suma de 48430 euro a fost socotita de notar dupa amplasarea terenului si data constructiei casei. Eu sunt din Brasov, iar o matusa din partea tatalui care este in viata vrea sa depuna marturie ca din anul 1966 de cand sa facut succesiunea dupa moartea bunicii, toti fratii au renuntat la mostenire, tatal meu avand grija de casa si teren precum a si achitat toate taxele si impozitele asupra acestui teren si casa.
Doresc sa stiu care sunt taxele care trebuiesc platite (taxa de timbru),precum si durata procesului, expertiza ma pot interesa eu ptr ca cunosc un expert, precum si onorariul dumneavoastra, deoarece pana in septembrie sa vad daca pot strange acesti bani.