avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot face rost de actele pentru succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot face rost de actele pentru succesiune?

Buna ziua,

Doresc sa fac o succesiune pentru un imobil , ramas de la tatal meu. Acolo mai are cota parte si fratele lui unde sta si in momentul prezent.
Pentru succesiune voi avea nevoie de actele casei, insa fratele nu doreste sa mi le dea.

Ce este de facut in acest caz?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: cont123456 , utilizator 19:30, 10 Februarie 2018
Buna seara,
De ce ar avea drept si fratele tatalui?
A ramas de la bunici?
Daca nu va da actele va trebui sa va adresati instantei si cu un certificat de grefa sa va adresati directiei taxe si Impozite Locala ca sa va dea copii de pe toate actele de proprietate ale TUTUROR bunurilor ce intra in masa succesorala.
Solicitati si iesirea din indiviziune.
Buna seara!
Incercati sa obtineti de la primaria ultimului domiciliu al tatalui dvs. Anexa 24, in care primaria va trece toate bunurile care figureaza in evidentele primariei UAT-ului .
Sa aveti la dvs actele in original si copii de pe certificatul de deces al tatalui dvs, certificatul dvs de nastere, C.I. Daca aveti cunostinta de faptul ca tatal dvs mai detinea teren sau alte bunuri imobile pe raza altei localitati, atunci trebuie sa va duceti si acolo pentru anexa 24.
Imobilul are carte funciara?
Trebuie sa aveti in vedere urmatoarele etape inainte de inceperea unei actiuni in instanta pentru succesiune:

- sa aveti platite toate taxele si impozitele la zi, la primarie pe numele tatalui dvs;
- sa solicitati unui notar de pe raza ultimului domiciliu sau a imobilului, sa verifice daca exista vreun act anterior in privinta cedarii dupa moarte a proprietatii tatalui dvs sub diverse forme (testament etc). Ar trebui sa stie notarul mai bine cum se numeste solicitarea;
- sa aveti posibilitatea financiara pentru plata taxelor de timbru si posibil a unei expertize pentru evaluarea imobilului.

Din expunerea dvs. nu inteleg pe al cui nume este imobilul? Tatal dvs detinea in proprietate exclusiva un apartament din imobil, iar fratele lui un alt apartament si aveau proprietate indiviza partile comune ale condominiului? Sau imobilul este in devalmasie, in indiviziune, pe numele ambilor frati?
da, casa este ramasa mostenire
buna ziua, va multumesc pentru raspuns, imobilul este in indiviziune pe numele ambilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire rude MariusClaudiu MariusClaudiu Buna ziua. Povestea mea este asta: in ordine cronologica, bunicul, tatal meu, bunica (ambii din partea tatalui), au decedat. Bunica a decedat anul asta dar eu ... (vezi toată discuția)
Succesiunea,speta complicat. loredana marina loredana marina Buna ziua,am si eu o intrebare in legatura cu mostenirea,tatal meu tocmai a decedat pe data de 1.04.2010,fratele meu pe 18.02.2010 iar mama mea pe ... (vezi toată discuția)
Despre mostenire radud62 radud62 In acest an ambii parinti au decedat( aprilie 2012). A ramas o casa si terenul aferent. Suntem trei frati: doi locuiesc in alte localitati iar o sora ... (vezi toată discuția)