avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Despre prescripþie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Despre prescripþie

Cu o lună înainte de împlinirea termenului de prescripţie de 3 ani, debitorul recunoaşte în scris prin procesul verbal de conciliere ( art. 720 indice 1), datoria pe care o are faţă de creditor, angajându-se la plata acesteia la termene care depăşesc prescripţia iniţială .

Întrebare = Recunoaşterea datoriei întrerupe termenul de prescripţie iniţial şi de la data încheierii procesului verbal de conciliere începe să curgă un nou termen de prescripţie ? ( Nu sunt de formaţie juridică, dar aşa înţeleg eu din decretul 167/1958 - art. 16 a şi art. 17.). Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 14:22, 9 August 2010
Asa este, de la data actului indeplinit de debitor, in favoarea caruia curge termenul de prescriptie extinctiva, prescriptia se intrerupe uramand sa inceapa un nou termen de prescritie de 3 ani, intrucat termenul curs anterior se inlatura.
ati inteles bine si ati inteles ca cursul prescriptiei a fost intrerupt si a inceput sa curga un nou termen
ati inteles f bine interpretarea legii, intr-adevar cursul prescriptiei se intrerupe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreruperea termenului de prescriptie cristianus cristianus Vreau sa va intreb, din cate stiu eu si s-ar putea sa ma insel, printr-o notificare scrisa catre o soc. com. care trebuie sa ne achite o diferenta de pe o ... (vezi toată discuția)
Recuperare restanta mai mare de 3 ani ursulina ursulina Avem in asociatie un ap.care are datorii din 2005 pana in 2008, ai carui proprietari au decedat. In urma lor a ramas o nora si o nepoata, sotul respectiv tatal ... (vezi toată discuția)
In cat timp se prescrie o factura ?? seller seller Avem d eplatit o factura , dar nu suntem de acord cu acest lucru . Exista posibilitate asa nu o platim daca cel care a emis-o nu ne da in judecata? cat timp ... (vezi toată discuția)