avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... lamurire ,va rog...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

lamurire ,va rog...

Buna ziua,cred ca postez unde trebuie dar nu am gasit nici o rubrica mai adecvata..deci cu scuzele de rigoare....va rog sa ma lamuriti cu acest sng...sunt absolvent de studii juridice si m-ar interesa admiterea la sng,insa m-au zapacit informatiile dupa site-ul lor,nelamurirea mea este urmatoarea:pt a candida trebuie sa te inscrii la tribunalul sau judecatoria dupa caz de unde locuiesti?iar examenul se va sustine in buc?si daca acolo nu sunt posturi vacante vei fi repartizat in alt judet?
la toti cei admisi li se fa asigura post ?m-ar ajuta mult mai multe informatii...
va multumesc
Cel mai recent răspuns: monalisaalina , utilizator 12:40, 12 August 2010
da,

Buna! Daca ai absolvit, cu examen de licenta, facultatea de drept poti sa participi la examenul de la SNG. Una din admiteri va fi in noiembrie anul asta. E mai putin de invatat decat la INM si cursurile constand in teorie si practica dureaza 6 luni,vei primi pe parcursul celor 6 luni o bursa salariu, in cuantum de 1000 lei daca nu o mai scadea,apoi dupa finalizarea celor 6 luni vei da examenul de absolvire.
In functie de media pe care o vei obtine vei putea opta pentru un post dintr-o lista afisata inainte, de posturi din toata tara.
Cu cat ai media mai mare si te afli cat mai aproape de primul clasat cu atat ai posibilitatea sa optezi pentru ceea ce vrei de pe lista de posturi oferite. Si dupa cele 6 luni vei fi incadrat ca si grefier, daca la examenul de absolvire iei o nota mai mare de 7, nu vei fi incadrat debutant in sistem ( asta daca nu ai mai lucrat in sistemul juridic) ci pe treapta imediat superioara, evident ca daca ai vechime in munca in alt domeniu ti se va acorda spor, sau daca ai vechime juridica vei avea alta incadrare.
Avantajele ar fi ca dureaza relativ putin fata de INM, daca tribunalul unde iei post are bani iti va deconta chiria ( aici nu mai stiu daca 100% sau alt procent) si vei intra direct pe post si la munca.
Suna bine?
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
ContSters19541, utilizator
Multumesc tare mult pt toate aceste lamuriri,suna bine....mai ales ca eu am ceva vechime ca jurist..numai ca nu suna bine ideea de a primi post in alt oras....oricum ms mult!
Nu stiu exact dupa cat timp dar poti sa te muti, sa te transferi, de pe postul pe care, sa zicem, l-ai fi obtinut si nu te-a avantajat, pana atunci se deconteaza chiria. Una dintre conditii este sa nu pleci din sistem , cel putin sa stai 5 ani, adica sa incetezi sa mai fi grefier( desi am inteles ca poti da la INM) ( investesc in tine banii pentru bursa si studiu pe care daca sa zicem vrei sa pleci in strainatate trebuie sa ii restitui proportional cu perioada pe care o mai ai din cei 5 ani, dar ma gandesc ca tu nu vrei sa pleci!) Pentru mai multe detalii cred ca ar trebui sa citesti statutul grefierulul sau ceva de genul, gasesti pe sit-ul lor...
Multa bafta la admitere!!!
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru grefier bcfbmv bcfbmv Buna Ziua, Spuneti-mi va rog , pentru ca sa ajung grefier ce studii trebuie sa am? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Profesia de grefier: pro ºi contra GoodnightLady GoodnightLady Bună ziua! Adresez următorul mesaj studenţilor sau absolvenţilor SNG. Am 23 de ani şi mă atrage mult meseria de grefier, deşi ştiu că implică ... (vezi toată discuția)
Sng si inm ContSters89182 ContSters89182 Buna. Am o prietena care da impreuna cu mine, la inm. Dar, ea doreste sa dea si la sng. Ce face daca reuseste la amandoua? Are posibilitatea sa aleaga doar ... (vezi toată discuția)