avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ce inseamna vecini afectati in sensul legii 50/1991?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ce inseamna vecini afectati in sensul legii 50/1991?

O persoana juridica vrea sa construiasca o antena GSM pe acoperisul unui bloc si majoritatea locatarilor sunt de acord, cu exceptia unuia ce locuieste la ultimul etaj, si a unui proprietar ce detine o casa langa bloc. Se poate anula autorizatia de construire pe motivul ca cei doi in calitate de "vecini afectati" nu si-au dat consimtamantul?
Multumec.
Vecini afectati sunt cei invecinati direct cu un apartament sau cu un spatiu comun - jos -sus-stanga - dreapta - palier.

In cazul antenei GSM este nevoie de acordul tuturor locatarilor de la ultimul etaj.
Despre persoana cu casa vecina blocului e problema proprietarului antenei de a-i obine acordul, nu a asociatiei.
Ati putea sa-mi dati si un indiciu in ce dispozitii legale as putea sa gasesc un fundament juridic? Sau jurisprudenta in domeniu? Multumesc.
Cu privire la ce? La intelesul "vecini direct afectati" sau la antena GSM?
La intelesul "vecini direct afectati" , desigur. Am nevoie de o fundamentare legala. De exemplu, in Quebec, conform Curtii Supreme, sunt considerati vecini doi proprietari aflati la 1,5 km distanta!
O fundamentare legala e cam mult spus.
Pentru cazul de antena GSM puteti sa vedeti textul din legea 230/2007
Art. 39. - Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.


Vecinatate afectata este in cazul vecinilor care impart zid comun sau, in cazul proprietatii comune, acei proprietari care au zid comun cu proprietatea comuna folosita.
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Antene montate pe bloc proprietate cu 3 scari, acordul locatarilor daduraulica daduraulica A fost montata pe bloc, o antena pentru firma rds/rcsin ..in 2007,..in baza unui contract ( nu tocmai ..la vedere..) Au trecut 8 ani de la montarea ... (vezi toată discuția)
Acord montare antena gsm xp-kry xp-kry Se doreste montarea unei antene GSM pe terasa unui bloc compus din patru scari.Antena se monteaza la scara 1.Acordul pentru montarea antenei trebuie sa il dea ... (vezi toată discuția)
Amplasare antena gsm V1978 V1978 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in privinta urmatoarei probleme. Blocul nostru are 2 scari fiecare cu asociatia sa de proprietari. La scara ... (vezi toată discuția)