avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ce inseamna vecini afectati in sensul legii 50/1991?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ce inseamna vecini afectati in sensul legii 50/1991?

O persoana juridica vrea sa construiasca o antena GSM pe acoperisul unui bloc si majoritatea locatarilor sunt de acord, cu exceptia unuia ce locuieste la ultimul etaj, si a unui proprietar ce detine o casa langa bloc. Se poate anula autorizatia de construire pe motivul ca cei doi in calitate de "vecini afectati" nu si-au dat consimtamantul?
Multumec.
Tot in legea 230/2007 se mai precizeaza:
Art. 42. - Schimbarea destinaţiei locuinţelor, precum şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă faţă de destinaţa iniţială, conform proiectului iniţial al clădirii cu locuinţe, se poate face numai cu avizul comitetului executiv şi cu acceptul proprietarilor direct afectaţi cu care se învecinează, pe plan orizontal şi vertical, spaţiul supus schimbării.

De aici se ajunge in practica la obligatia de a avea acceptul proprietarilor de la ultimul etaj, acestia fiind cei care se invecineaza pe plan vertical cu terasa blocului.
In cazul refuzului unui proprietar de la ultimul etaj este imposibila amplasarea antenei gsm. Chiar daca se ajunge in instanta, proprietarul direct afectat poate indica nivelul de radiatii ceea ce este un motiv solid pentru orice instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antene montate pe bloc proprietate cu 3 scari, acordul locatarilor daduraulica daduraulica A fost montata pe bloc, o antena pentru firma rds/rcsin ..in 2007,..in baza unui contract ( nu tocmai ..la vedere..) Au trecut 8 ani de la montarea ... (vezi toată discuția)
Acord montare antena gsm xp-kry xp-kry Se doreste montarea unei antene GSM pe terasa unui bloc compus din patru scari.Antena se monteaza la scara 1.Acordul pentru montarea antenei trebuie sa il dea ... (vezi toată discuția)
Amplasare antena gsm V1978 V1978 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in privinta urmatoarei probleme. Blocul nostru are 2 scari fiecare cu asociatia sa de proprietari. La scara ... (vezi toată discuția)