avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amplasare antena GSM
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amplasare antena GSM

Buna seara!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in privinta urmatoarei probleme.
Blocul nostru are 2 scari fiecare cu asociatia sa de proprietari. La scara noastra s-a cerut acordul pentru amplasarea unei antene de telefonie mobila. Eu nu am fost de acord cu acest lucru iar administratorul mi-a comunicat faptul ca nu se va monta antena la aceasta scara, chiar daca are acordul majoritatii locatarilor intrucat are nevoie si de acordul meu (probabil pentru ca eu stau la ultimul etaj si sunt direct afectata). Problema este ca antena tot se va monta la cealalta scara, unde proprietarii doresc acest lucru, iar distanta fata de apartamentul nostru este la fel de nociva (aprox. 15 m).
Am citit art. 39 din Legea 230/2007 unde reiese ca trebuie si acceptul proprietarilor din apropiere direct afectati.
Ce pot face in aceasta situatie? Am vre-o sansa sa blochez acest demers inca din faza incipienta? Mentionez ca am si un copil mic, care nu as vrea sa fie afectat de aceasta antena.

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2012
V1978, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:58, 7 Iunie 2012
Nu aveti sansa deoarece sunt doua asociatii diferite si pe dv. nu va va intreba nimeni din cealalta asociatie "daca da sau daca nu", adica pentru cealalta asociatie, dv. sunteti o persoana straina care nu conteaza.

In lege este vorba despre acordul proprietarilor afectati din scara respectiva si in privinta altor genuri de actiuni / lucrari.

Cat priveste montarea unei antene GSM, chestiune controversata, la care nu s-a dat un raspuns clar pana acum, aveti numai posibilitatea de a deschide un proces, in nume personal, celeilalte asociatii. Nu-mi dau seama cu ce sansa......!

Oricum, asociatia dv., dupa cum vedeti, a pierdut o buna oportunitate de a va rotunji veniturile, iar dv. va aflati in aceeasi situatie. Pacat, ar fi trebuit sa va interesati mai bine despre problema si consecintele ei.

:offtopic: Dupa cum spun specialistii, daca e ca aceste antene sa aiba o influenta negativa asupra sanatatii oamenilor, acest lucru se intampla celor care sunt in "bataia" undelor, nu a c celor care sunt plasati sub ea, unde aceste unde nu ajung.
Va confruntati cu situatia paradoxala in care chiar daca noua pozitionare a antenei este aproape de dvs si poate constitui o potentiala susrsa de disconfort ,totusi fiind montata la nivelul altei asociatii de proprietari,in temeiul acordului proprietarilor acesteia,unica varinata posibila prin care puteti determina sistarea montarii antenei o constituie actiune in instanta
Exista hotarari judecatoresti prin care instanta de judecata a dispus fie sistarea amplasarii fie dezafectarea antenelor GSM montate la nivelul imobilelor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii legale pentru montarea unei antene pentru internet. ramona_moraru ramona_moraru Buna ziua. Aş dori să ştiu ce paşi trebuie făcuţi pentru a împiedica montarea unor antene de internet pe acoperişul blocului. Sunt proprietarul unui ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari mihai iustin mihai iustin Asociatia are dreptul sa monteze antene GSM pe bloc neavand acceptul tuturor locatarilor.Blocul nostru este impartit in 3 scari lipite una de alta.Antenele au ... (vezi toată discuția)
Montare antena gsm cristiangata cristiangata Buna seara, s-a schimbat legea privind montarea antenei gsm adica se poate monta antena chiar daca o familie de la ultimul etaj nu ii de acord cu acest lucru ... (vezi toată discuția)