avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestare concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestare concediere

Buna ziua.
va rog sa ma ajutati cu un model de contestare a deciziei de concediere.
deasemenea va rog sa mi spuneti daca am voie sa ma reprezint in instanta, dat fiind faptul ca nu am surse financiare pentru a angaja un avocat
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 11:05, 11 August 2010
Se intelege ca ati fost sanctionat in baza art. 61 lit. (a) din Codul muncii.
De asemenea, se mai intelege ca s-au respectat cat de cat prevederile cu privire la cercetarea prealabila.
Urmariti ca in decizie sa fie respectate prevederile art. 268 pct. (2)
(2) Sub sanctiunea nulitatii absolute, in decizie se cuprind in mod obligatoriu:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinara;
b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern sau contractul colectiv de munca aplicabil, care au fost incalcate de salariat;
c) motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate de salariat in timpul cercetarii disciplinare prealabile sau motivele pentru care, in conditiile prevazute la art. 267 alin. (3), nu a fost efectuata cercetarea;
d) temeiul de drept in baza caruia sanctiunea disciplinara se aplica;
e) termenul in care sanctiunea poate fi contestata;
f) instanta competenta la care sanctiunea poate fi contestata.

Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.
procmarci a scris:

s-au respectat cat de cat

Foarte bune observatii si sfaturi v-a dat @procmarci! =D>
Trebuie sa analizati si acest "cat de cat", fiindca da aprevederile privind cercetarea prealabila (sau cercetarile?) nu au fost respectate, mai aveti sia colo motive suplimentare de contestatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea disciplinara a cim sanducatanas sanducatanas Ma poate ajuta cineva cu un model de decizie pentru desfacerea disciplinara a contractului individual de munca?Multumesc. (vezi toată discuția)
Contestatie desfacere disciplinara pati pati Buna ziua Cum pot sa argumentez o contestatie la decizia de incetare a contractului individual de munca pe art. 61lit.a? S-a efectuat cercetarea prealabila si ... (vezi toată discuția)
Ajutor Liviu Popescu Liviu Popescu Anul trecut in luna noiembrie am fost concediat pentru faptul ca am acumulat trei avertisemente in decursul unui an de zile pentru o fapta prev. in r.o.i. sub ... (vezi toată discuția)