avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident fara impact si fara amendarea soferului ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident fara impact si fara amendarea soferului vinovat,dar si-a recunoscut vinovatia

Buna ziua tuturor ,

Zilele trecute mergand spre mare,noaptea,imediat dupa Medgidia ,intr-o curba spre dreapta camionului aflat in fata mea i-a explodat o anvelopa si neputand-o evita am trecut peste distrugand toata partea frontala a masinii (bara ,proiectoare ,plastice,etc) . Soferul camionului a recunoscut vina ,dar politistul a completat CAZ FORTUIT pe procesul verbal si nu l-a sanctionat cu nimic . Am fost la siguratorul lui,am deschis dosar,mi-au spus sa duc masina in service,iar acum dupa 10 zile m-au anuntat ca serviciul lor juridic a respins ddosarul pe motiv ca despagubirea nu se poate plati atata timp cat soferul vinovat nu a fost sactionat de politist. Mentionez ca soferul a semnat in PV ca este de acord cu despagubirea si ca recunoaste vina !
Ce e de facut in aceasta situatie ?

Multumesc,

Victor

Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 16:28, 10 Septembrie 2010
Am facut reclamatie la CSA, am primit raspuns pozitiv , dar Compania de asigurari conf Art.36 , Alin. 2 din ordinul 5/2010 emis de CSA doreste sa faca investigatii suplimentare ! Este clar un motiv de a intarzia plata dosarul din cauza reclamatiei facute la CSA !!

Cum ma pot proteja de acest abuz ?
Si mai mult m-au informat in scris ca aceste investigatii suplimentare dureaza maxim 3 luni de la aceasta data(06.09.2010) si nu de la data deschiderii dosarului de dauna (02.08.2010) !!!

Este corect ?
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
victor_b, utilizator
Societatea de asigurari are obligatia de a va comunica rezultatul investigatiilor in termen de 3 luni de la data avizarii (anuntarii) daunei.
Sunteti sigur ca investigatiile se vor face pe anvelopa care era montata pe autovehicul in momentul producerii accidentului? Eu, nu.
cioan a scris:

Societatea de asigurari are obligatia de a va comunica rezultatul investigatiilor in termen de 3 luni de la data avizarii (anuntarii) daunei.
Sunteti sigur ca investigatiile se vor face pe anvelopa care era montata pe autovehicul in momentul producerii accidentului? Eu, nu.

Da, asa am citit si eu ca in maxim 3 luni de la data anuntarii ,dar ei vor se pare sa faca investigatiile in 4 luni jumatate !?!

Nici nu ar mai avea cum sa faca investigatiile pe acea anvelopa pt ca s-a distrus in totalitate si a ramas bucati pe mijlocul drumului !

Inseamna ca ati citit si articolul urmator:
Art. 37. Daca asiguratorul RCA nu isi indeplineste obligatiile in termenele
prevazute la art. 36 sau si le indeplineste defectuos, inclusiv daca diminueaza
nejustificat despagubirea, la suma de despagubire cuvenita, care se plateste de
asigurator, se aplica o penalizare de 0,1%, calculata pentru fiecare zi de
intarziere.
Actionati in consecinta!!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire firma asigurari auto romandorin romandorin am avut un eveniment rutier fara vinovatia mea.am primit asigurarea soferului vinovat si am probleme cu firma de asigurare(nu plateste paguba) sub pretextul ca ... (vezi toată discuția)
Firma de asigurari tergiverseaza minu minu Buna ziua Un prieten a avut un accident cu masina. Mai precis o piatra a cazut dintr-un camion ce transporta piatra si a spart parbrizul de la masina. Soferii ... (vezi toată discuția)
Pretentii calator accidentat in microbuz machis machis In decembrie 2012 , în timpul efectuării unei curse cu călători, şoferul autobuzului a frânat brusc şi un călător s-a dezechilibrat, a căzut în ... (vezi toată discuția)