avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA decont tva intarziat 2 ani
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

decont tva intarziat 2 ani

am un pfa si nu au mai fost trimise deconturile din decembrie 2007.
cum procedez cu trimiterea la finante? prin posta? ca nu cred ca ma pot duce cu ele personal....
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 09:35, 10 August 2010
parerea mea este sa incercati sa depuneti personal si cu ocazia aceasta sa vedeti cam care este situatia fiscala ;este posibil sa fie de plata si amenzi .
Este important sa faceti acest lucru pentru ca recentul ordin 2258/02.08.2010 privind declararea contribuabililor inactivi prevede ca inclusiv contribuabilii fara personalitate juridica pot fi declarati inactivi pentru nedepunerea declaratiilor fiscale (printre care si decontul de tva ) iar includerea in aceasta lista va anula inregistrarea in scop de tva .
O alta consecinta a trecerii la inactivi este trecerea in cazierul fiscal al persoanei a starii de inactivitate fiscala, iar inregistrarea in cazier ramane acolo pentru 5 ani.
pai dupa cum am calculat ar fi de plata tva...dar cu amenzile nu stiu cum se procedeaza...oare care sunt sansele sa primesc o amenda?
Va multumesc pt ajutor!
este foarte probabil sa primiti amenda pentru nedepunerea declaratiilor ; vor fi de plata si majorari de intarziiere (0,1% din suma datorata pana la 01.07.2010 si de la 01.07.2010 dobanzi si penalitati .
~~~
erata :
am afirmat mai sus ca procedura trecerii la inactivi este aplicabila entitatilor fara personalitate juridica dar n-am citit cu atentie pct 10 din ordin care precizeaza ca procedura de trecere la inactivi nu este aplicabila persoanelor fizice care desfasoara activitati independente .
Cer scuze pentru confuzie .
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inactivitatea firmei Rodica Ciolca Rodica Ciolca Ce se intampla cu o societate comerciala care a fost declarata inactiva? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Nedepunere bilanturi BICOS BICOS ce presupune nedepunerea bilanturilor? inchiderea firmei din oficiu? dar nedepunerea declaratiilor? (vezi toată discuția)
Cazier fiscal adminstrator gelu86 gelu86 Am urmatoarea situatie: am fost adminsitrator la o firma, din 2008 nu s-au depus declaratii, firma a avut 2 angajati la inceput si nu a avut nici o activitate, ... (vezi toată discuția)