avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturile persoanei cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturile persoanei cu handicap

persoana cu handicap, care are in intretinere un copil,are dreptul la indemnizatie in cuantum de 450ron, incepind cu data cererii inregistrata la primarie sau cu data nasterii copilului?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:26, 11 August 2010
Aveti dreptul la indemnizatie incepand cu data cererii depuse la Primarie.
dar, daca copilul e nascut pe 9 iulie si dosarul inregistrat la primarie in 6 august?drepturile se acorda incepind cu 6 august?va multumesc!
Intrebare : o persoana care a lucrat, apoi a obtinut decizie de pensionare cu handicap de gr. 2. Aceasta poate beneficia de pensie si indemnizatie de handicap??a lucrat doar vreo 10 ani in campul muncii.
multumesc
1. Exista pensie de invaliditate Gr.I,II si III) si indemnizatie de handicap. Dvs. le cam amestecati si nu inteleg despre ce este vorba.
2. Nu poate avea decizie de pensionare de handicap.
3. Daca am descifrat ce ati vrut sa spuneti va spun, la randul meu, ca se poate beneficia, in acelasi timp, si de indemnizatie de handicap si de pensie de invaliditate.
Vmultumesc pentru raspuns , asa este, ea primeste in prezent doar pensie de invaliditate. Ce trebuie sa fac sa primeasca si indemnizatia de handicap. mentionez ca are handicap , probleme psihice, de gr.2 In acest caz poate beneficia? undeva am vazut ca se spunea ca doar cei de gr.1 ??
va multumesc

Alte discuții în legătură

Pensionara cu pensie de invaliditate gr.ii, cu pierderea in totalitate a capacitatii de munca + pierderea in totalitate a capacitatii de autoingrijire are dreptul la indemnizatie de handicap? piroska48 piroska48 avand pensie de invaliditate gr.II, cu pierderea in totalitate a capacitatii de munca+pierderea in totalitate a capacitatii de autoingrijire, cu deficienta ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate pentru persoana cu handicap bogdan1111 bogdan1111 Buna ziua. Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Eu am 26 de ani si sufar de tetrapareza spastica, boala pe care o am din nastere. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie+vechime in munca floridelotus floridelotus Bine v-am gasit! As dori sa stiu cum as putea proceda pentru a mi se recalcula pensia si vechimea in munca,fiind pensionata gr3 de 11 ani.Am 54 de ani si 25 ... (vezi toată discuția)