avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum se deduce o investitie majora?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum se deduce o investitie majora?

Buna ziua,

As dori sa stiu cum pot sa-mi deduc valoarea investita prin cumpararea conform legii cu act de vanzare cumparare incheiat la notariat a unui praxis medical in conditiile in care valoarea investita a fost de 65.000 RON iar cifra de afaceri a cabinetului pe un an de zile este de aproximativ 55.000 RON.

Mentionez ca functionez ca PFA iar cheltuielile lunare sunt de aproximativ 2.000RON iar intr-un an de zile realizez un profit impozabil de aproximativ 40.000RON. Nu stiu daca aceste date sunt de folos dar le-am dat pentru a primi un sfat cat mai precis. Suma necesara cumpararii praxisului este din fondurile familiei...


Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cataflorescu , utilizator 18:28, 11 Octombrie 2010
care sunt elementele concrete care compun acest praxis ?
temeiul legal in baza caruia a fost cumparat este ORDIN Nr. 1322 din 2 noiembrie 2006 privind aprobarea normelor de stabilire a criteriilor si metodologiei de preluare a activitatii unui praxis existent?
mai exista legislatie specifica ?
Nu am avut un caz similar in practica , de aceea am pus aceste intrebari suplimentare , sa putem sa ne dam seama cam cum s-ar incadra in legea fiscala .
multumesc
Scuze pentru un raspuns asa de tarziu.

Elementele concrete sunt clientele cabinetului si anume 1800 de pacienti la care se adauga instrumentar, un birou si un calculator.


Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer praxis medicina de familie radinschipaul radinschipaul Am lucrat cu CIM ca asistenta la un CMI de medicina de familie.Medicul a decedat,dar fiind grav bolnav, cu o luna inainte de a muri,a vindut prin contract la ... (vezi toată discuția)
Deducere preluare praxis ContSters73136 ContSters73136 Va rog sa-mi comunicati cum pot deduce cumpararea praxisului de medicina de familie (lista de capitatie si patrimoniul de afectatiune profesionala)? La data ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa pt cazare pensiune si camping ChrisR ChrisR Buna ziua, Am o pensiune si doresc sa o deschid doar pentru cazare fara restaurant (pt a evita controalele exagerate), de asemeni doresc sa deschid si un ... (vezi toată discuția)