avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... taxa de timbru
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

taxa de timbru

Buna ziua.
O repunere pe rol a unui dosar avand ca obiet plangere impotriva unui PV de sechestru a Garzii Financiare pentru sustinerea si precizarea de catre petent a unui petit privind plata de catre parata a contravalorii bunurilor sechestrate (in cazul in care acestea nu mai pot fi restituite in natura) trebuie timbrata?
Multumesc
De principu, cererile de repunere pe rol se timbreaza cu 1/2 parte din taxa de timbru platita la inaintarea actiunii civile.
Stimate colega
Este adevarat ceea ce imi spuneti dvs referitor la injumatatirea taxei numai ca repunerea pe rol a facut-o instanta nu am cerut-o noi, reclamantii. Injumatatirea se aplica in actiunile de drept comun... In speta de fata este o plangere la PV de sechestru
ce parere aveti? se mai aplica acelasi principiu?
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
Emil Marian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am vreo cale de atac daca mi se respinge actiunea ca insuficient timbrata? mariana_marian mariana_marian Daca instanta de fond imi anuleaza actiunea ca insuficient timbrata,am vreo cale de atac?Pot contesta anularea actiunii? (vezi toată discuția)
Repunere pe rol ? ioana_26 ioana_26 buna ziua ! am depus la judecatorie o actiune in pretentii ,fiind netimbrata judecatorul a invocat exceptia netimbrarii cererii si printr-o sentinta civila se ... (vezi toată discuția)
Proces suspendat conform art. 155 ind. 1 cod procedurã civilã _Oana_ _Oana_ Buna ziua! La valoarea unui imobil, instanta mi-a impus achitare unei taxe de timbru pt care am solicitat scutirea acesteia, astfel ca, in acest sens am ... (vezi toată discuția)