avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas de veteran
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas de veteran

bunicul meu a participat la cel de al doilea razboi mondial decedand in 1985.unde ma pot adresa ca bunica mea sa beneficieze de pensie de urmas de veteran?stima
Cel mai recent răspuns: florisiris , utilizator 12:23, 23 August 2010
Potrivit art. 11, alin.2 din Legea 44/1994, republicata:
"Sotul supravietuitor al veteranului de razboi, care nu s-a recasatorit, beneficiaza de jumatate din indemnizatia de veteran de razboi si din renta lunara prevazuta la art. 13 si 14, precum si de jumatate din numarul calatoriilor gratuite la care avea ori trebuia sa aiba dreptul, potrivit legii, sotul decedat."

Daca aveti documenete eliberate de asociatia veteranilor de razboi ce functioneaza la nivelul localitatii/judetului, care sa ateste calitatea de veteran de razboi a bunicului, eventual documente care sa ateste:
- invaliditatea de razboi,
- timpul de internare in spitale sau sanatorii,
- perioadele de prizonierat,
- medalii, ordine, decoratii, DA, bunica poate solicita aceasta indemnizatie.

Adresati-va asociatiei veteranilor de razboi, care pun la dispozitia caselor teritoare de pensii documenetle necesare in vederea acordarii indemnizatiilor prevazute in art. mai sus mentionat.
poate cere plata pensiei retroactiv daca nu a beneficiat de ea pana acum?stima
Nu este pensie!
Este o indemnizatie prevazuta de legea speciala.
Nu poate primi drepturile retroactiv!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista facilitati pentru urmas de veteran de razboi? BirtaOvidiu BirtaOvidiu Buna ziua ! Am si eu o intrebare , poate puteti d-voastra sa imi raspundeti mai clar ....Tatal bunicii mele a murit in al II-lea razboi mondial , pe front ! ca ... (vezi toată discuția)
Lege privind drepturile prizonierilor din primul razboi mondial nicoleta1 nicoleta1 Strabunicul meu a participat la primul razboi mondial in jurul anilor 1914. A fost prizonier de razboi in Rusia in muntii Caucaz timp de 7 ani. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Drepturile veteranilor de razboi si a urmasilor acestora tandarica tandarica Buna seara! Am nevoie de o informatie. Bunicul a fost veteran de razboi, a decedat in anul 1997. Nu a solicitat la primarie sa i se dea cei 500mp conform ... (vezi toată discuția)