avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Transfer spatiu intre 2 firme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Transfer spatiu intre 2 firme

Buna ziua.

Familia are 2 firme (SC), doresc sa o suspend pe una din ele, si nu stiu sub ce forma (comodat sau cum altfel?) pot sa rezolv o problema cu un spatiu de pe aceasta firma. As dori sa trec spatiul pe cealalta firma, si eventual, mai tarziu, in cazul unei oferte sa il pot inchiria/subinchiria. Sub ce forma de contract legala se poate face aceasta trecere, fara ca mai tarziu sa mai fie nevoie ca suma incasata sa treaca prin contabilitatea firmei suspendate, ci suma sa fie incasata de firma ramasa in activitate.

Exista posibilitatea unui contract de comodat, cu o clauza de subinchiriere? Daca da, imi puteti oferi mai multe detalii?

Daca varianta comodatului nu este posibila, atunci ce alta varianta imi puteti recomanda, in afara de vanzare-cumparare? Sau exista o varianta de vanzare-cumparare ce nu presupune o suma semnificativa?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 23:22, 11 August 2010
spatiul este in proprietatea uneia dintre firme?
Da, este proprietea firmei ce urmeaza sa fie suspendata.
faceti contract de vanzare cumparare.
Nu exista nici o alta varianta in afara de vanzare-cumparare? Ceva de genul comodat cu drept de subinchiriere?
Ati putea incerca si varianta unui comodat cu drept de subinchiriere, cu toate ca "ar cam fi cusuta cu ata alba", deoarece acel spatiu/ imobil este proprietatea unei societati comerciale, iar scopul infiintarii unei societati comerciale este acela de a produce profit, nu de a da spre folosinta gratuita un bun, ce ar putea produce bani...

Daca sunteti in cautarea unei solutii de durata si doriti sa evitati vanzarea-cumpararea, ati putea lua in calcul o fuziune a celor doua societati..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere spatiu comercial af24 af24 buna seara, urmeaza sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial, insa doresc sa stiu daca e legal: eu,pers fizica detin un spatiu in proprietate pe ... (vezi toată discuția)
Am o societate comerciala si vreau sa inchiriez un spatiu comercial. tita71 tita71 Am o societate comerciala si vreau sa inchiriez un spatiu comercial de la o persoana fizica care are un contract comodat cu proprietarul spatiului .Va rog ... (vezi toată discuția)
Pf ofera in comodat unei firme un spatiu (cu drept de subinchiriere). se poate ca firma sa subinchirieze spatiul altor pf? Veridis Quo Veridis Quo Buna ziua Am o dilema care suna cam asa: >PF ofera in comodat un spatiu unei firme cu drept de subinchiriere stipulat in contract >Firma ofera in ... (vezi toată discuția)