avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort,partaj.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort,partaj.

La partaj se iau in considerare bunurile dobandite impreuna pana la data introducerii divortului,sau pana la data pronuntarii?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 14:26, 13 August 2010
Se partajeaza bunurile mentionate si precizate de parti, ca fiind dobandite pe durata casatoriei.
pana la data separarii in fapt
la partaj se iau in considerare bunurile dobandite pana la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii de divort.

dna. av. margareta st.
bunurile comune sunt cele achizitionate de soti pana la data pronuntarii divortului si ramaneii definitive a hot. de divort , nu pana la data separarii in fapt .
Ultima modificare: Joi, 12 August 2010
Roxana alina Stancu , Avocat
Pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii privind desfacerea casatoriei prin divort, bunurile dobandite sunt comune .(cele exceptate de la comunitatea matrimoniala sunt cele provenite din acte de donatie, din mostenire, legate si sunt strict si limitativ prevazute de art.31 din Codul familiei).
Daca anumite bunuri au fost dobandite pe timpul procesului de divort pana la ramanerea definitiva si irevocvabila a hotararii judecatoresti de desfacere a casatoriei ele vor apartine comunitatii de bunuri.X-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj prietenoasa prietenoasa Stimati domni, intrebarea mea este: daca sotii au locuit in apartamentul de serviciu al politiei, iar dupa divort, sotul a cumparat si vandut apartamentul, ... (vezi toată discuția)
Bunuri nepartajabile Teddy71 Teddy71 Buna ziua , In cazul unui divort si partaj , incepand de cand bunurile achizionate de unul din soti nu se mai impart ? De la momentul initierii actiunii de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. as dori sa ma ajutati cu un raspuns. nu sunt inca ... ildifree67 ildifree67 Buna ziua. As dori sa ma ajutati cu un raspuns. Nu sunt inca divortat si vreau sa imi vand masina si sa cumpar in rate alta. Mentionez ca masina este pe numele ... (vezi toată discuția)