avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pers. juridica straina - scutita de impozit dividende?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pers. juridica straina - scutita de impozit dividende?

Buna ziua,

din cauza modificarilor aduse codului fiscal, as vrea sa ma asigur daca firma mai este scutita de plata impozitul pe dividende, ca si pana acum.
Firma romaneasca are asociat unic o persoana juridica straina din UE, si este detinuta de aceasta, de mai bine de 5 ani...
Dupa atatea modificari ale legislatiei romanesti, ramane in continuare scutita de la plata impozitului pe dividende ca si pana acum?

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 11:46, 12 August 2010
In mod normal nu este scutit de impozit pe dividende asociatul PJ straina (asta se intampla in urma cu multi ani); se aplica tratatul de evitare a dublei impuneri cu tara respectiva; in mod frecvent se intalneste o limitare la 10% in loc de 16% cat este regula pentru asociatii romani.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende distribuite unui asociat persoana juridica nerezidenta danap2001 danap2001 Societatea comerciala romana trebuie sa plateasca in termen de 3 ani dividende asociatului- persoana juridica nerezidenta, nu apartine UE si nu are conventie ... (vezi toată discuția)
Impozite pe dividende pentru pf si pj, rezidente- nerezidente ContSters53671 ContSters53671 Buna ziua, Am o speta destul de incurcata (cel putin pentru mine :">) in care trebuie sa spun care este cota care se aplica in ceea ce priveste impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Cota impozit dividende atalinna atalinna Care este cota de impozit pentru dividendele platite in 2010 de catre societatea comerciala administratorilor sai?Multumesc. (vezi toată discuția)