avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contract vc apartament in baza decretului 61/1990 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contract vc apartament in baza decretului 61/1990 probleme

Am cumparat un apartament de la o societate de stat. Contractul de vanzare cumparare a fost intocmit in octombrie 2006, in baza decretului nr. 61/1990, asadar nu la un notar, ci doar cu stampila unitatii (nefiind necesar acordul asociatiei de proprietari, acesta fiind prevazut expres doar la contractele autentice).
Inaintea mea in apartamentul respectiv a stat alt chirias. Acesta a acumulat datorii la intretinere foarte mari. In 2004 CHIRIASUL acesta (deci nu societatea proprietara) a fost actionat in judecata de asociatie. In urma procesului s-a obtinut o hotarare judecatoreasca care obliga CHIRIASUL sa plateasca 150 de milioane lei vechi ( 100 de mil. debit si 50 mil. penalitati aferente perioadei 2002-2004). Chiriasul acesta a mai ramas in apartament pana in iulie 2006, perioada in care a mai acumulat 100 de milioane datorii la intretinere. Deci in total 250 de milioane - datorii existente la data cumpararii apartamentului (135 mil debit si 115 mil. penalizari). In contractul de vanzare cumparare nu s-a stipulat ce se intampla cu aceste datorii, deoarece asociatia a refuzat sa comunice care dintre aceste debite privesc proprietarul si a refuzat punerea in executare a hotararii judecatoresti (motivand ca persoana nu este solvabila). Societatea vanzatoare mi-a pus la dispozitie hotararea judecatoreasca de care am vorbit si cei de acolo mi-au spus sa ma inteleg cu asociatia. A trecut deja un an: asociatia imi cere sa achit toata datoria, care intre timp a crescut la 300 de mil (din care 135 de mil. reprezinta debit, ramas acelasi, deoarece am achitat facturile lunar si 165 de mil. penalizari), si refuza in continuare sa il execute silit pe CHIRIAS si a refuzat de asemenea sa primeasca oferta mea de a achita doar sumele care nu se regasesc in hotararea judecatoreasca.
As dori sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1) Ce pot face in aceasta situatie? Cum pot obliga asociatia sa puna in executare hotararea judecatoreasca?
2) Penalitatile calculate de asociatie(165 de mil.) depasesc debitul la care au fost calculate(135 mil.). Este legal?
3)Am fost amenintat de cei de la asociatie ca vor ataca contractul de vanzare cumparare, care s-a facut fara a se stabili situatia datoriilor. Pot sa faca acest lucru? Mentionez ca nu era instituit privilegiu imobiliar si nu este instituit nici in prezent. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: carmi1181 , utilizator 16:10, 26 Ianuarie 2008
Asociatia de proprietari a chemat gresit in judecata chiriasul, cand trebuia sa cheme proprietarul.

Orice contract de vanzare - cumparare a unui imobil se face prin act autentic, la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu cu asociatia de proprietar eioan eioan Stau in chirie intr-un imobil aflat in patrimoniul primarii. Primaria la evacuat conform sentintei judecatoresti ptr debit restant la chirie dar fostul ... (vezi toată discuția)
Obligatiile proprietarului ce inchiriaza apartamentul. legal23 legal23 Detin un apartament pe care l-am inchiriat ptr o suma modica unei rude care trecea printr-un moment mai greu in lupta cu viata.Nu exista un contract de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta asociatie anjinsan anjinsan Buna Ziua, Situatie:Un chirias, se muta in locul altui chirias si apoi solicita adeverinta de la asociatie din care sa rezulte ca nu exista debite restante ... (vezi toată discuția)